Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕικόνες θλίψης στη Δαδιά: Μαυρόγυπας αναζητά τη φωλιά του ανάμεσα στα καμένα...

Εικόνες θλίψης στη Δαδιά: Μαυρόγυπας αναζητά τη φωλιά του ανάμεσα στα καμένα (BINTEO)

Μεγάλη θλίψη προκαλούν οι εικόνες από τις καταστροφές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στον Έβρο. Οι φλόγες έπληξαν και το δάσος της Δαδιάς προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε αυτό τον ανεκτίμητης αξίας πνεύματα πρασίνου, όπου φιλοξενείται και ο μοναδικός αναπαραγόμενος πληθυσμός μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.

Είναι χαρακτηριστικά τα βίντεο που διακινούνται στα social media και δημοσιεύει η ιστοσελίδα Weather News Greece, με έναν μαυρόγυπα να ψάχνει με απόγνωση να βρει το «σπίτι» του, ύστερα από τις φωτιές, που καίνε για 17 ημέρες στον Έβρο. Σημειώνεται ότι από χθες, έγινε γνωστό ότι δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς στον Έβρο, ωστόσο, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Ο μαυρόγυπας αναζητά την φωλιά του, ανάμεσα στα καμένα δέντρα στο δάσος της Δασιάς, ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή. Το αρπακτικό πτηνό φαίνεται να μην μπορεί να αναγνωρίσει τον τόπο του, που δεν θυμίζει σε τίποτα την προστατευόμενη περιοχή όπου ευδοκιμούσαν πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).

Δείτε τα βίντεο με τον μαυρόγυπα στο δάσος της Δαδιάς:

 

 

 

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα