Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔολοφονία Καρολάιν: Στόχος του πιλότου είναι να "σπάσουν" τα ισόβια

Δολοφονία Καρολάιν: Στόχος του πιλότου είναι να “σπάσουν” τα ισόβια

Στις 16 Μαΐου 2022, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πιλότο για την άγρια δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, παρουσία του μωρού τους, στη μεζονέτα όπου διέμενε η οικογένεια, στα Γλυκά Νερά.

Έπειτα από τρεις διακοπές, σήμερα, Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη στο Εφετείο για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. Ο συζυγοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, αναμένεται να παρουσιάσει νέα στοιχεία, στην προσπάθειά του να «σπάσει» τα ισόβια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαΐου 2022, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πιλότο για την άγρια δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, παρουσία του μωρού τους, στη μεζονέτα όπου διέμενε η οικογένεια, στα Γλυκά Νερά.
Στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλος, ο οποίος όχι μόνο σκότωσε την άτυχη Καρολάιν αλλά σκηνοθέτησε και την «ληστεία μετά φόνου», επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων για τον φόνο της νεαρής μητέρας και άλλα 11 χρόνια κάθειρξης, εκ των οποίων τα 10 για την δολοφονία του σκύλου της οικογένειας. Όπως είχε ισχυριστεί τότε, τον σκύλο είχαν σκοτώσει οι «ληστές» που δήθεν εισέβαλαν στο σπίτι τους.

Σήμερα, αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Στόχος του καταδικασμένου συζυγοκτόνου είναι να «σπάσουν» τα ισόβια. Για να τον πετύχει, θα προσκομίσει νέα στοιχεία και θα επικαλεστεί νέες μαρτυρίες, όπως αποκαλύπτει ο συνήγορος του στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, θα υπάρξουν «αρκετοί νέοι μάρτυρες και έγγραφα, (σσ. που) θα έχουν τα στοιχεία της ανατροπής σε αυτή την υπόθεση και νομίζω ότι θα γίνει και μία ορθότερη αξιολόγηση των συνθηκών που έλαβαν χώρα εκείνη την ημέρα, σχετικά με το αδίκημα το οποίο διέπραξε. Θεωρεί ότι θα εκτιμηθούν καλύτερα οι καταστάσεις, σχετικά με το αν πράγματι τέλεσε το αδίκημα «εν βρασμώ ψυχικής ορμής» και αν έχει όλες τις προϋποθέσεις, σχετικά με το νόμο, για κάποια ευμενέστερη αντιμετώπιση».

Η δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Τα ξημερώματα της Τρίτης, 11 Μαΐου 2021, μία έντρομη φωνή ακούστηκε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Ήταν ένας άνδρας που ζητούσε βοήθεια και ήθελε ασθενοφόρο. Ήταν η φωνή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί μπήκαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και βρήκαν νεκρή την Καρολάιν, δεμένο τον Αναγνωστόπουλο και πάνω στο κρεβάτι το βρέφος της οικογένειας, την μικρή Λυδία.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι έρευνες που αρχικά βασίστηκαν στα λεγόμενα του Αναγνωστόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για εισβολή ληστών που δήθεν σκότωσαν την γυναίκα του και κρέμασαν τον σκύλο τους στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας. Η Αστυνομία ανακοίνωσε χρηματική αμοιβή ύψους 300.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε δώσει στοιχεία και πληροφορίες.

Μόνο που… ο πιλότος ελικοπτέρων έπαιζε «θέατρο». Στις 17 Ιουνίου έφτασε στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της Καρολάιν. Εκεί βρίσκονταν και αστυνομικοί. Του ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Με ένα σκάφος τον μετέφεραν στην Σκιάθο και από εκεί στην Αθήνα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Αναγνωστόπουλος ομολόγησε το φρικτό έγκλημα, ισχυριζόμενος ότι είχε διαπληκτισμό με την 19χρονη Καρολάιν.

H μικρή Λυδία, είναι πλέον τριών ετών και μένει στις Φιλιππίνες, χώρα καταγωγής της μητέρας της και της γιαγιάς της, που έχει αναλάβει την επιμέλειά της.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, έχει τονίσει ότι «ο θάνατος της Καρολάιν επηρέασε πολύ την Σουζάνα. Δεν είναι πια το ίδιο πρόσωπο και εξακολουθεί να θρηνεί καθημερινά για το πολύτιμο παιδί μας. Όταν δολοφονήθηκε η Καρολάιν, η ζωή και ο λόγος να ζει τελείωσαν ουσιαστικά για εκείνη και έτσι ο δολοφόνος της κόρης μας αφαίρεσε δύο ζωές. Εγώ συνεχίζω να αλληλεπιδρώ με τα μέσα ενημέρωσης, καθώς είναι ο τρόπος μου να κρατήσω ζωντανή τη φλόγα της ανάμνησης της ζωής της κόρης μου».

Οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχουν το δικαίωμα να συνομιλούν μία ώρα μία φορά την εβδομάδα με τη Λυδία, μέσω βιντεοκλήσης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα