Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔιευκρινίσεις Κοκλώνη σχετικά με τον έλεγχο για ξέπλυμα χρήματος

Διευκρινίσεις Κοκλώνη σχετικά με τον έλεγχο για ξέπλυμα χρήματος

Ανακοίνωση με την οποία δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός βρίσκεται υπό έλεγχο από τη Αρχή Kαταπολέμησης της Nομιμοποίησης Eσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εξέδωσε ο Νίκος Κοκλώνης, επιχειρηματίας, τηλεπαρουσιαστής και τηλεοπτικός παραγωγός.

Σχολιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, που έχει αναφέρει το όνομά του ως ελεγχόμενου από την Αρχή ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει λάβει κάποια κοινοποίηση για έλεγχο από οποιαδήποτε αρχή, υποστηρίζει ότι ο ίδιος και οι επιχειρήσεις του θα συνεργαστούν με τις αρχές «αν χρειαστεί» και απειλεί ότι θα προβεί «σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πολύ γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής ελέγχεται για απάτη ύψους 22 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου και ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του προσώπου αυτού, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία ακόμη επτά φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Η ανακοίνωση

Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον  οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα  επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους,  και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.

Νίκος Κοκλώνης

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα