Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔιαδικασίες για επαναπατρισμό Ελλήνων επισκεπτών από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη

Διαδικασίες για επαναπατρισμό Ελλήνων επισκεπτών από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη

Συνολικά 149 Έλληνες επισκέπτες βρίσκονται στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη και γίνονται διαδικασίες για τον επαναπατρισμό τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά τον πόλεμο που ξέσπασε στο Ισραήλ, έπειτα από τη συντονισμένη επίθεση της Χαμάς, προκλήθηκε ανησυχία για τους Έλληνες ταξιδιώτες που βρίσκονται στην περιοχή.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή, μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα.

«Ήδη έχει καταγραφεί συνολικός αριθμός 149 Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Ισραήλ: Σωθήκαμε την τελευταία στιγμή

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως γκρουπ Ελλήνων ταξιδιωτών βρίσκονταν στην περιοχή, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε τη μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Ισραήλ.

Ο πατέρας Παντελεήμονας επέστρεψε χθες με γκρουπ Ελλήνων από τη Βηθλεέμ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιέγραψε ότι ένα γκρουπ με Έλληνες εγκλωβίστηκε στην Ιεριχώ, ενώ άλλο είναι κλεισμένο σε ξενοσοχείο στη Βηθλεέμ.

«Σωθήκαμε την τελευταία στιγμή. Όταν φύγαμε από τη Βηθλεέμ και πηγαίναμε στα Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο, ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν οι ρουκέτες και τα αντιαεροπορικά πυρά, ήχησαν οι σειρήνες και τρομοκρατηθήκαμε. Εάν δεν είχαμε περάσει τα σύνορα θα είχαμε εγκλωβιστεί», περιέγραψε ο πατέρας Παντελεήμονας.

«Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο με δυσκολία μας άφησαν να περάσουμε λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας. Μας είπαν ότι έχουμε ένα λεπτό για να μπούμε στο αεροδρόμιο και να κατευθυνθούμε προς τα καταφύγια. Όταν έληξε ο συναγερμός, ξεκίνησαν να βγαίνουν από παντού επιβάτες. Όλοι ήταν σαστισμένοι, κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα