Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧειμερινός τουρισμός: Οι Γερμανοί συνταξιούχοι επιλέγουν την Ελλάδα

Χειμερινός τουρισμός: Οι Γερμανοί συνταξιούχοι επιλέγουν την Ελλάδα

- Advertisement -

Εκτενή αναφορά στο φαινόμενο των συνταξιούχων που μετακομίζουν σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου μπορούν να επωφεληθούν από χαμηλότερο κόστος διαβίωσης και τους ευνοϊκότερους φόρους κάνει άρθρο της ιστοσελίδας Merkur.de.

Το άρθρο εξηγεί πως εάν κάποιος συνταξιούχος επιλέξει να περάσει πάνω από το ήμισυ του έτους στην Ελλάδα, γίνεται φορολογικός κάτοικος και οφείλει να καταβάλει μόνο 7% ως φόρο εισοδήματος από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός ζευγαριού από το Ουλμ της Γερμανίας που μετακόμισε στη Σητεία της Κρήτης. Εκεί το ζευγάρι πληρώνει 550 ευρώ για 140 τετραγωνικά μέτρα με τρεις βεράντες και θέα στη θάλασσα. Τα μηνιαία έξοδά τους – τα οποία συμπεριλαμβάνουν κοινόχρηστα, τρόφιμα, έξοδα αυτοκινήτου, φάρμακα, τηλέφωνο ακόμα και τροφή για τις γάτες του ζευγαριού – ανέρχονται στα 1196 ευρώ για τους δυο τους. Αυτό του εξασφαλίζει πλεόνασμα 500 ευρώ το μήνα.

Το άρθρο επισημαίνει ωστόσο ότι η μετακίνηση σε ξένη χώρα ως συνταξιούχος απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και προετοιμασία, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης αδειών παραμονής, κοινωνικής ασφάλισης, τραπεζικών λογαριασμών και ιατρικής ασφάλισης και ενημέρωσης του Γερμανικού Ταμείου Συντάξεων σχετικά με τη μετακόμιση.

Η Ελλάδα «παράδεισος» για τους συνταξιούχους

Διεθνή μέσα χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «παράδεισο» για τους συνταξιούχους, κυρίως μετά τις πρωτοβουλίες που έλαβε το κράτος την τελευταία τριετία με σκοπό να καταστήσει την χώρα πιο ελκυστική για το συγκεκριμένο niche κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα αποτελεί επίσης πόλο έλξης χάρη στο χαμηλό κόστος ζωής. Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκομίσει έως και 5 δισ. ευρώ ετησίως και να δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας χάρη στη λεγόμενη «silver economy», την εγκατάσταση ξένων ηλικιωμένων πολιτών στη χώρα».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα