Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαBlue Monday: Έρχεται η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου

Blue Monday: Έρχεται η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου

Η τρίτη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου ονομάζεται εδώ και αρκετά χρόνια ως Blue Monday και υποτίθεται ότι είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. Η Δευτέρα 15 Ιανουαρίου αναμένεται να είναι η πιο μελαγχολική ημέρα του 2024, σύμφωνα με τη θεωρία που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος που θεωρείται μελαγχολική έχει να κάνει με έναν συνδυασμό παραγόντων που αφορά τόσο στην πάροδο των γιορτών, όσο και στους στόχους της νέας χρονιάς. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, μετά από το 2020 συνδέθηκε και με το άγχος της πανδημίας.

Blue Monday: Η εξίσωση της μελαγχολίας
Η θεωρία της Blue Monday προκύπτει από μια μαθηματική εξίσωση, όπως προέκυψε από τον ακαδημαϊκό Dr. Cliff Arnall, είναι η [W+(D-d)]xTQ/MxNA. Αυτή προκύπτει από παράγοντες όπως ο καιρός (W), τα χρέη (D), ο μηνιαίος μισθός (d), ο χρόνος που έχει περάσει από τις γιορτές των Χριστουγέννων (T), το χαμηλό επίπεδο κινητοποίησης (Μ) κτλ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως επιστήμονες, χαρακτηρίζουν αυθαίρετο τον όρο Blue Monday, λέγοντας ότι δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά.

Η αντιμετώπιση της Blue Monday και η διαχείριση των συναισθημάτων λύπης ή κατάθλιψης απαιτεί αυτοφροντίδα και υποστήριξη. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν:

Επικοινωνήστε
Ασχοληθείτε με τη φροντίδα του εαυτού σας
Θέστε ρεαλιστικούς στόχους
Αναγνωρίστε τα συναισθήματα
Περιορίστε τους στρεσογόνους παράγοντες

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα