Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαBαρυποινιτες έκοψαν τα κάγκελα της φυλακής και το έσκασαν από τις τουαλέτες

Bαρυποινιτες έκοψαν τα κάγκελα της φυλακής και το έσκασαν από τις τουαλέτες

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Κρήτη για την σύλληψη των βαρυποινιτών που κατάφεραν να αποδράσουν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Οι πέντε ποινικοί κρατούμενοι απέδρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τουαλέτα των κρατητηρίων με τις ακριβείς λεπτομέρειες να μην έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές.

Η απόδραση των πέντε ποινικών, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (06.02.2022) από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Οι κρατούμενοι – σύμφωνα με πληροφορίες – κατάφεραν μάλιστα να κόψουν τα κάγκελα και να διαφύγουν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση και για το περιστατικό έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν πολύ προσεκτικά όλα τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση, έχοντας αφήσει ανοιχτά όλα τα σενάρια. Ένα από αυτά – σύμφωνα με το creta24.gr – θέλει τους δραπέτες οι οποίοι κρατούνταν όλοι στις φυλακές Κορυδαλλού και ήρθαν στην Κρήτη με μεταγωγή από τις φυλακές Κορυδαλλού να είχαν οργανώσει καλά το σχέδιό τους από καιρό.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και υλικό από κάμερες, ενώ εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να έχουν βρει κρησφύγετο. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δραπέτες να είχαν βρεθεί και στο παρελθόν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και να τους ήταν γνωστά τα “κατατόπια”.

Εντοπίστηκε ύποπτο όχημα στο Μυλοπόταμο

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα εγκαταλελειμμένο όχημα, που ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου. Σύμφωνα με το neakriti.gr, το «ύποπτο» όχημα εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, στα σύνορα των Νομών Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Σήμανσης προκειμένου να συλλέξει αποτυπώματα και να διαπιστωθεί αν πρόκειται τελικά για το όχημα διαφυγής των πέντε ποινικών που απέδρασαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (07.02.2022) οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους και έχουν στηθεί μπλόκα σε κομβικά σημεία του νησιού. Έλεγχοι επίσης πραγματοποιούνται στον ΒΟΑΚ, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.

Ποιοι είναι οι πέντε βαρυποινίτες 

Οι πέντε δραπέτες είναι πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Πακιστάν, που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα για να οδηγηθούν στις φυλακές της Αγυιάς. Και οι πέντε έχουν πολλές υποθέσεις στο ενεργητικό τους, είναι βαρυποινίτες.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Πακιστανός έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες κατά συρροή, οι δυο Αλβανοί για ληστείες και οι άλλοι δύο – επίσης αλβανικής υπηκοότητας – έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Το cretapost.gr μάλιστα αναφέρει ότι ο ένας εκ των ληστών είναι μέλος της σπείρας των ενόπλων που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική και τα στοιχεία του, όπως και η φωτογραφία του, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το Μάιο του 2016 μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Τα ερωτήματα

Οι πέντε κρατούμενοι, βρίσκονταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων από μεταγωγή από φυλακές της Αθήνας και αναμενόταν να μεταφερθούν στο κατάστημα κράτησης στην Αγιά. Επειδή όμως το Σαββατοκύριακο οι γραμματείες των φυλακών ήταν κλειστές θα έπρεπε να παραμείνουν στα κρατητήρια στα Χανιά μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Τα κρατητήρια στα οποία βρίσκονταν οι πέντε βαρυποινίτες – σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά – βρίσκονται στο πρώτο υπόγειο του κτιρίου. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο ότι για να καταφέρουν να αποδράσουν -με κάποιο τρόπο- έκοψαν κάγκελα από ένα μικρό παράθυρο και έσπασαν τμήμα του τοίχου για να διευρύνουν το άνοιγμα και να βγουν έξω.

Εύλογα λοιπόν προκύπτουν τα εξής δύο βασικά ερωτήματα:

  • Γιατί αποφασίστηκε να γίνει η μεταγωγή βαρυποινιτών Σαββατοκύριακο αφού στις φυλακές στην Αγιά δεν δέχονται εισαγωγές κρατουμένων αυτές τις ημέρες;
  • Πώς είναι δυνατόν να μην έγιναν αντιληπτοί μέσα στη νύχτα (που λογικά επικρατεί ησυχία) αφού φέρονται να έκοψαν ακόμα και κάγκελα;

Με πληροφορίες από creta24.gr, zarpanews.gr, cretalive.gr, neakriti.gr, flashnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα