Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑπόπειρα εμπρησμού στον Βόλο: Πέταξαν αναμμένες χαρτοπετσέτες

Απόπειρα εμπρησμού στον Βόλο: Πέταξαν αναμμένες χαρτοπετσέτες

Σε αυξημένο συναγερμό έθεσε ξανά από χθες το βράδυ, ομάδες νέων από Μακρινίτσα, Πορταριά, Σταγιάτες και Κατηχώρι, περιστατικό που καταγράφτηκε νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή του Ανω Βόλου και για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι συνιστά απόπειρα εμπρησμού, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ανθρώπινο χέρι πέταξε αναμμένες με φωτιά χαρτοπετσέτες σε δασάκι με πεύκα, πάνω στον δρόμο από Ανω Βόλο προς Κατηχώρι, στο ύψος του Προφήτη Ηλία. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι τις αναμμένες χαρτοπετσέτες που κατέληξαν κοντά σε πεύκα πέταξε συνοδηγός ΙΧ αυτοκινήτου.

Για το συμβάν που προκάλεσε και μικρή καθυστέρηση στην εκτέλεση του δρομολογίου, ο οδηγός ενημέρωσε επιβάτες που πήρε από τη Μακρινίτσα ζητώντας μάλιστα και συγνώμη για την καθυστερημένη άφιξη.

Το περιστατικό έθεσε σε νέο συναγερμό τις ομάδες που έχουν ενεργοποιηθεί από την πρώτη ημέρα της φωτιάς στη Μαγνησία. Νέοι από Μακρινίτσα, Πορταριά, Κατηχώρι και Σταγιάτες έχουν αυτοοργανωθεί και κάθε βράδυ κάνουν περιπολίες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των περιουσιών τους.

Το νέο σήμα για νέες περιπολίες από χθες το βράδυ, δόθηκε χθες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Είμαστε σε επιφυλακή. Χρειάζεται επαγρύπνηση. Στις Σταγιάτες δεν υπάρχει ούτε μία αντιπυρική ζώνη. Ο Ανω Βόλος είναι μέσα στο πεύκο», εξέφρασε την αγωνία του ο Κωστής Σαρακατσάνος αγρότης και ιδιοκτήτης μαγαζιού στη Μακρινίτσα που συμμετέχει στις καθημερινές ολονύκτιες περιπολίες.

«Εχουμε έτοιμα βυτία, κάνουμε περιπολίες κάθε βράδυ, ο γιος μου έχει ενεργοποιήσει μέχρι και drone», ανέφερε ο κ. Μούκας Δημήτρης πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κατηχωρίου.

«Βόλος Συμβαίνει Τώρα»

Η φονική πυρκαγιά που έπληξε τη Μαγνησία οδήγησε τους πολίτες σε αυτό-οργάνωση. Μέσα από το Facebook δημιουργήθηκε σελίδα με το όνομα «Βόλος Συμβαίνει Τώρα» και καλούνται απλοί δημότες να γίνουν δημοσιογράφοι για την ενημέρωση των πολιτών για κάθε έκτακτο συμβάν.

Μάλιστα η ομάδα αριθμεί ήδη 553 μέλη και έχει προχωρήσει στις πρώτες δημοσιεύσεις της.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα