Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑπατεώνες έκλεβαν μέσω της... «Διαύγειας»: «Για να πληρωθείς πάτα το λινκ»

Απατεώνες έκλεβαν μέσω της… «Διαύγειας»: «Για να πληρωθείς πάτα το λινκ»

Σταματημό δεν έχουν οι απόπειρες απάτης με το πρόσχημα επικοινωνίας των Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμων της Πελοποννήσου, που αφορούν δήθεν αλλαγή της διαδικασίας πληρωμής προμηθευτών και άλλων επαγγελματιών. Είναι «φοβερός» ο τρόπος που δρούσαν οι απατεώνες, και πώς έπαιρναν τα στοιχεία από τη διαύγεια.

Μετά τις απάτες που σημειώθηκαν στην Καλαμάτα, οι δράστες χτύπησαν και στη Λακωνία, όπου υποδύθηκαν τους υπαλλήλους του Δήμου Μονεμβασιάς.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης ανέφερε:

«Από το Δήμο Μονεμβασίας γίνεται γνωστό ότι την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, άγνωστος/οι, προσποιούμενοι εργαζόμενους των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, επιχείρησαν να εξαπατήσουν ιδιώτες (εργολάβους, προμηθευτές κ.λ.π) που παρέχουν εργασίες ή υπηρεσίες στο Δήμο επικαλούμενοι, υπηρεσιακούς παράγοντες και εργαζομένους του Δήμου, δήθεν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής τους.

Η προσπάθεια εξαπάτησης έγινε αντιληπτή και τα περιστατικά ήρθαν σε γνώση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου ο οποίος άμεσα ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία. Τέτοιου είδους περιστατικά θα πρέπει άμεσα να γνωστοποιούνται στις αστυνομικές αρχές.

Από το Δήμο Μονεμβασίας εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή προς όλους και τονίζεται κατηγορηματικά ότι οι οικονομικές συναλλαγές που σχετίζονται με το Δήμο Μονεμβασίας, ακολουθούν πάντα την οριζόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία και καμία συναλλαγή δεν πραγματοποιείται τηλεφωνικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο»

Ποιος είναι ο τρόπος δράσης

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες οι επιτήδειοι ήταν καλά διαβασμένοι – πιθανόν μέσω «Διαύγεια» – και στα τηλεφωνήματά τους έκαναν λόγο για πραγματικά παραστατικά και τα αντίστοιχα ποσά και ζητούσαν από τους προμηθευτές, δήθεν λόγω αλλαγής διαδικασίας, να πατήσουν σε έναν σύνδεσμο που θα λάμβαναν στο Viber.

Οι απατεώνες επικαλούνταν ότι τηλεφωνούν από την Οικονομική Υπηρεσία συγκεκριμένων δήμων και δίνοντας κάποια ψεύτικα προφανώς ονόματα προσπαθούσαν έτσι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ανυποψίαστων επαγγελματιών. Ευτυχώς στην πλειοψηφία τους τα υποψήφια θύματα δεν «τσίμπησαν».

Για το θέμα χθες έκανε σχετικές δηλώσεις και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος:

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα