Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑπασχολούσε ηλικιωμένους και τους έκλεβε χρήματα

Απασχολούσε ηλικιωμένους και τους έκλεβε χρήματα

Τρεις κλοπές με θύματα ηλικιωμένους σε περιοχές της Φθιώτιδας, οι οποίες είχαν γίνει στο διάστημα από τις 30 Μαΐου ως τις 21 Ιουνίου, εξιχνιάστηκαν ύστερα από παράλληλη έρευνα που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας Λαμίας και του αστυνομικού τμήματος Δομοκού.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 53χρονου Έλληνα ο οποίος πήγαινε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στα σπίτια των ηλικιωμένων, αποσπούσε την προσοχή τους με διάφορες προφάσεις και άρπαζε χρήματα χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και η έρευνα συνεχίζεται, για να διαπιστωθεί αν είχε εμπλακεί και σε άλλες παρόμοιες κλοπές και αν δρούσε μόνος ή διέθετε και συνεργούς.

Άρπαξαν εξαρτήματα οχημάτων και τα πούλησαν

Σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας τρύπωσαν δυο Έλληνες “κυνηγοί” μετάλλων και άρπαξαν ένα αγροτικό μηχάνημα, διαφορικά φορτηγών, ημιαξόνια και διάφορα μεταλλικά εξαρτήματα μηχανών. Στη συνέχεια, μετέφεραν τα κλοπιμαία με το Ι.Χ. φορτηγό τους σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων, όπου τα πούλησαν, αλλά το βράδυ της Τρίτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Σοφάδων οι οποίοι βρήκαν τα κλοπιμαία και τα επέστρεψαν στον δικαιούχο και κατέσχεσαν το φορτηγό των δραστών, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα