Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑνοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια του κορωνοϊού

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια του κορωνοϊού

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των εμβολιαστικών ραντεβού με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊόυ.

Συγκεκριμένα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το επικαιροποιημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα με το Μονοδύναμο Επικαιροποιημένο Εμβόλιο XBB.1.5, καθώς και λεπτομέρειες για τα ραντεβού, σε Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Στην ενημέρωση, θα παρουσιαστούν οι ομάδες του πληθυσμού για τις οποίες συστήνεται να γίνει αναμνηστική δόση με το νέο εμβόλιο, ενώ θα δοθούν επιπλέον πληροφορίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει διαμορφώσει τις συστάσεις της και αναμένεται να συστήνει ισχυρή σύσταση εμβολιασμού στους πλέον ευάλωτους. Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν τα άτομα από 60 ή 65 ετών και πάνω, ανοσοκατεσταλμένους, άτομα με υποκείμενα νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, ούτε, όμως, απαγορευτικός. Αυτό σημαίνει ότι όποιος πολίτης επιθυμεί, θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο δωρεάν, ακόμη και εάν δεν ανήκει στις παραπάνω πληθυσμιακές ομάδες, με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να συστήνει τη διενέργειά του έξι μήνες μετά από πιθανή νόσηση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα