Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑΚΚΕΛ: Απαράδεκτη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά της λαϊκής οργής για...

ΑΚΚΕΛ: Απαράδεκτη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά της λαϊκής οργής για Μάτι, Τέμπη

Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά των νομιμότατων, δικαιότατων και δημοκρατικότατων αντιδράσεων-αξιολογήσεων της διαδικασίας απόδοσης Δικαιοσύνης. Ο χαρακτηρισμός τους ως «άκρατος λαϊκισμός» ή «λαϊκά δικαστήρια» ή «οχλαγωγία» χαρακτηρίζει την αντιδημοκρατικότητα των συνδικαλιστών-συντακτών της ανακοίνωσης.

Αν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί η αντίληψη ότι οι πολίτες πρέπει να το βουλώνουμε για οποιαδήποτε απόφαση βγάζουν τα δικαστήρια, αυτό όχι μόνο ΔΕΝ ισχύει αλλά είναι ακρότατα αντιδημοκρατικό, σε σημείο που να αποτελεί στοιχείο απόπειρας ανατροπής του πολιτεύματος της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.

Ο σεβασμός της Δικαιοσύνης συνδέεται άρρηκτα και προϋποθέτει τον διαρκή έλεγχο από τους πολίτες όλων των λειτουργών εντός της Δικαιοσύνης και φυσικά την δημόσια τεκμηριωμένη και ψύχραιμη αξιολόγηση τόσο αυτών όσο και των αποφάσεων που εκδίδουν. Πώς έχουν το θράσος να μιλούν έτσι αυτοί οι οποίοι τόσο τα Μνημόνια όσο και άλλες ακρότατα αντιδημοκρατικές και σιχαμένα αντικοινωνικές πρακτικές (όπως τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, εξώσεις κλπ) τίς έχουν δώσει μανδύα νομιμότητας αφού βέβαια οι ίδιοι και οι οικονομικές αποδοχές τους έχουν τοποθετηθεί στο απυρόβλητο, όπως οι πάντες γνωρίζουν και για χρόνια… μουρμουρίζουν.

Το δικαστικό Σώμα, το αστυνομικό Σώμα, το βουλευτικό Σώμα κλπ δεν έχουν καμία θέση και ύπαρξη σε μία καθαρή δημοκρατία σε αυτό που σήμερα για πρακτικούς λόγους ονομάζουμε Άμεση Δημοκρατία, η οποία είναι η πραγματική Δημοκρατία. Αυτά τα Σώματα επιτρέπεται να υπάρχουν στην μορφή της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας που έχουμε διότι πρακτικά μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε κάθε πολίτης να ασκήσει αστυνομικά, δικαστικά, βουλευτικά καθήκοντα, αλλά στις μέρες μας αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αρκεί να υπάρχει ένα πολύ καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που παρέχει Παιδεία και Μόρφωση στους πολίτες με τρόπο που να μπορούν να ασκήσουν Διοίκηση, αστυνόμευση και απονομή Δικαιοσύνης. Στον θεμελιώδη «πυρήνα» της Δημοκρατίας οι πολίτες ΔΕΝ χρειαζόμαστε δικαστικούς, αστυνομικούς, πολιτικούς-βουλευτές, διότι αυτές τις λειτουργίες προβλέπεται και απαιτείται να τις κάνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Οι δικαστικοί, αστυνομικοί, πολιτικοί-βουλευτές όμως υπάρχουν ως τέτοιοι ΜΟΝΟ όταν εμείς οι πολίτες τούς επιτρέπουμε να χρησιμοποιούν ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑ στο όνομά μας. Όταν τούς παρέχουμε την ΔΙΚΗ μας εξουσία ως μοναδικοί φορείς εξουσίας, αυτόματα και κατά συνέπεια αποκτούμε και δικαίωμα ελέγχου για το πώς χρησιμοποιούν την ΔΙΚΗ ΜΑΣ εξουσία που τους έχουμε επιτρέψει να ασκούν στο όνομά μας. Αν υπάρχουν δικαστικοί, αστυνομικοί κλπ που δεν τους αρέσει να έχουν οι πολίτες έλεγχο πάνω τους, μπορούν ελεύθερα να παραιτηθούν, αλλά ΟΧΙ να ζητούν τα ρέστα και από επάνω και να μας κατηγορούν. Ο δημόσιος λειτουργός ελέγχεται από τους πολίτες σε μία Δημοκρατία, τελεία και παύλα.

Σαφέστατα οι νόμοι που ψηφίζει η εκάστοτε κυβέρνηση παίζουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά τόσο για την περίπτωση των Τεμπών όσο και για το Μάτι αλλά και για πολλές άλλες υποθέσεις το πρόβλημα είναι ότι οι δικαστικοί ερμηνεύουν με περίεργο τρόπο την υπάρχουσα νομοθεσία έτσι ώστε να προδιαμορφωθεί μία διαδικασία που οδηγεί σε προκαθορισμένο αποτέλεσμα, το οποίο όμως “εντελώς συμπτωματικά” ευνοεί τις επιδιώξεις του κύκλου των κυβερνώντων.

Από το ΑΚΚΕΛ επίσης μπορούμε να φέρουμε ως παράδειγμα υποθέσεις που μάς αφορούν τόσο για τον πρόεδρο όσο και τον εκπρόσωπο τύπου, στις οποίες η “διακριτική ευχέρεια” του προέδρου ή εισαγγελέα από το 2018 μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, πεισματώδη άρνηση εξέτασης στοιχείων μέχρι και αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων κατά την ακροαματική διαδικασία εν μέσω διαμαρτυριών μας και διαρκούς τονισμού της σημασίας για την απόδοση δικαιοσύνης και τον σεβασμό των δικαιωμάτων μας. Δηλαδή ανάλογα με ότι έγινε με την καταστροφή στοιχείων στα Τέμπη κλπ. Ειδικότερα, αναφέρουμε μόνο το τμήμα για τα βίντεο που αρνήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία στην Αλεξανδρούπολη να μάς δώσουν διότι αποκαλύπτουν εξτρεμιστική αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά και στην Ορεστιάδα όπου το βίντεο που με πολύ κόπο έγινε δεκτό και προβλήθηκε, η προβολή έγινε τελικά από τον υπολογιστή του δικηγόρου του εργολάβου της ΤΕΡΝΑ για το ΚΥΤ Φυλακίου και προβλήθηκε από την μέση και πέρα και όχι από την αρχή που είχε τα στοιχεία. Αυτά παρά την έντονη αντίδρασή μας και την παντελή αδιαφορία των δικαστικών να ακούσουν. Από το ΑΚΚΕΛ δεν μιλούμε στον αέρα, έχουμε πλήρη γνώση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα