Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑυτοκίνητο: Πόσοι οδηγοί το επιδιορθώνουν μόνοι τους – Τα στοιχεία έρευνας

Αυτοκίνητο: Πόσοι οδηγοί το επιδιορθώνουν μόνοι τους – Τα στοιχεία έρευνας

Νέα έρευνα δείχνει πόσοι οδηγοί επιδιορθώνουν μόνοι τους τα αυτοκίνητά τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και χρόνο.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της διαδικτυακής έρευνας της YouGov Γερμανίας, το 61,7% των ανδρών είναι διατεθειμένο να κάνει εργασίες στο αυτοκίνητό του ή να ασχοληθεί με εργασίες στο όχημά του. Δηλαδή το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 9% το 2022 σε σχέση με το 2021.

Το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών είναι 30,4%. Δηλαδή καταγράφηκε μια αύξηση της τάξεως του 6,5% σε σχέση με το 2021. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες της έρευνας δήλωσαν πως μια από τις εργασίες που κάνουν μόνοι στο όχημα τους είναι να αλλάζουν μπαταρία.

Ποσοστό πάνω από το 50% των οδηγών θεωρεί ότι αυτό είναι μια εύκολη εργασία. Αξιοσημείωτο είναι δε πως 8% περισσότεροι οδηγοί επιχείρησαν να αλλάξουν μπαταρία στο όχημα το 2022 σε σχέση με το 2021.

Άλλα βασικά αποτελέσματα της έρευνας

  • Υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγών που πιστεύει στις δυνατότητές του. Περίπου 6% περισσότεροι οδηγοί άλλαξε ασφάλειες στο αυτοκίνητό του το 2022 σε σχέση με το 2021.
  • Αυξημένο είναι το ποσοστό (1,4%) των οδηγών που αποφασίζει να πλένει και να γυαλίσει το αυτοκίνητό του.
  • Μια ακόμη εύκολη εργασία είναι η αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων, όπως και ο έλεγχος των υγρών και λιπαντικών. Το αποτέλεσμα ικανοποιεί τους οδηγούς σε μεγάλο βαθμό καθώς ένας στους τρεις είναι ικανοποιημένο με τη δουλειά του.
  • Το 48,4% των οδηγών το κάνει γιατί θέλει να κερδίσει χρόνο από την παραμονή του στο συνεργείο, ενώ το 39% καταπιάνεται με το αυτοκίνητό του για να περάσει δημιουργικά και όμορφα την ελεύθερη ώρα του. Μόνο το 14,7% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων ασχολείται με τους τροχούς και τα ελαστικά τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.
  • Στο τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σκέφτονται το κόστος ενός συνεργείου, καθώς το 69,5% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι το κάνει για να μειώσει τα έξοδά του.
  • Πάντως οι οδηγοί πριν επισκευάσουν οτιδήποτε στο όχημα τους παίρνουν πληροφορίες από το διαδίκτυο και βλέπουν παρόμοια βίντεο, προκειμένου να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες.
  • Το 43% των ιδιοκτητών αυτοκινήτων δηλώνει ότι έχει αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για εργασίες επισκευής από τις πληροφορίες που απέκτησε, το 39,6% από πληροφορίες που πήρε από φίλους ή γνωστούς, το 24,2% πήρε πληροφορίες από τον μηχανικό του (στα ποσοστά υπάρχουν άτομα που δήλωσαν και δύο ομάδες) και μόνο 16,8% αναφέρει ότι έχει αρκετές γνώσεις για να επισκευάσει το αυτοκίνητο χωρίς βοήθεια.

Πηγή:enikonomia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα