Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΑΕΙ: Καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

ΑΕΙ: Καταργείται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Η κυβέρνηση αποσύρει τους αστυνομικούς από τα ΑΕΙ. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στο πρόγραμμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται η δημιουργία ομάδας έφιππων αστυνομικών ενώ οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

«Από 1ης Σεπτεμβρίου θέλουμε να είναι εμφανέστερη η παρουσία αστυνομικών και τροχονόμων στους δρόμους», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη φύλαξη στα Πανεπιστήμια, είπε ότι επανασχεδιάζεται ο ρόλος σε σχέση με τη μορφή που αρχικώς είχε σχεδιαστεί.

«Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη 11 Ιουλίου, ο Νότης Μηταράκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είχε κρατήσει αποστάσεις από τον τρόπο που λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ο κ. Μηταράκης είπε χαρακτηριστικά ότι «το πλαίσιο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα