Αρχική Κοινωνία Aδιέξοδο μεταξύ ΕΕ – AstraZeneca. Απειλείται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη

Aδιέξοδο μεταξύ ΕΕ – AstraZeneca. Απειλείται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca δεν κατόρθωσαν να άρουν το αδιέξοδο για τις καθυστερημένες παραδόσεων εμβολίων κατά της Covid-19, δήλωσε  η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου.
Η ΕΕ πιέζει την εταιρεία να προμηθεύσει περισσότερες δόσεις του εμβολίου της από εργοστάσια στην Ευρώπη και τη Βρετανία, αφού η AstraZeneca ανακοίνωσε καθυστερήσεις παράδοσης, αυξάνοντας την απογοήτευση για το πρόγραμμα εμβολιασμού στην ΕΕ.

«Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το πρόγραμμα παράδοσης», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ με tweet, προσθέτοντας ότι η ΕΕ ζητούσε ένα σαφές σχέδιο από την AstraZeneca για την ταχεία παράδοση δόσεων του εμβολίου που έχει προαγοράσει το μπλοκ για το πρώτο τρίμηνο.

Είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Κομισιόν με τη συμμετοχή της σουηδοβρετανικής φαρμακευτικής AstraZeneca, με θέμα τις καθυστερημένες παραδόσεις εμβολίων και τον προνομιακό τρόπο μεταχείρισης της Βρετανίας σε σχέση με την ΕΕ.

- Advertisement -

Must Read