Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαAΔΕΔΥ: Με δικιά μας απόφαση θα υλοποιηθεί η αυριανή 24ωρη απεργία της...

AΔΕΔΥ: Με δικιά μας απόφαση θα υλοποιηθεί η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ – Απεργεί και η ΟΛΜΕ

Αναμενόμενη ήταν η κάλυψη της ΑΔΕΔΥ στη ΔΟΕ, η 24ωρη απεργία της οποίας για αύριο Τετάρτη, οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στα δικαστήρια και κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

H AΔΕΔΥ καλύπτει απεργιακά και τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα απεργήσουν αύριο, καθώς ήδη έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα μεταξύ των άλλων τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ.

Επικαλούμενος τον Νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) ο Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση ζητούν από το δικαστήριο την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία.

Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Πηγή: ertnews.gr 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα