Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα8 Χρήσιμες συμβουλές για το καθάρισμα του σπιτιού!

8 Χρήσιμες συμβουλές για το καθάρισμα του σπιτιού!

Η καθαριότητα του σπιτιού, ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις πολλές υποχρεώσεις και την έλλειψη ελεύθερου χρόνου για τους περισσότερους, είναι συχνά μια απαιτητική και κουραστική διαδικασία.

 

Ωστόσο, είναι κάτι που δεν αποφεύγεται. Γι’ αυτό, σας έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 8 εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν σε ένα γρήγορο, εύκολο και αποτελεσματικό καθάρισμα.

Πάμε να τις δούμε!

  1. Καθαρίστε τα άλατα

Αν αναζητάτε τρόπο για το πώς να φύγουν τα άλατα από τις βρύσες, σας έχουμε τη λύση!

Ανακατέψτε ίση ποσότητα από ξύδι και νερό.

Αφού βουτήξετε ένα πανί στο διάλυμα, τυλίξτε το γύρω από τη βρύση.

Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και μετά τρίψτε απαλά. Τα άλατα θα διαλυθούν, αφήνοντας τη βρύση καθαρή και αστραφτερή!

  1. Οργανώστε τα υλικά καθαρισμού

Φυλάξτε όλα τα προϊόντα και εργαλεία καθαρισμού συγκεντρωμένα σε ένα μέρος, όπως ένα καλάθι ή ντουλάπι.

Έτσι, θα τα έχετε εύκολα προσβάσιμα και δε θα χάνετε χρόνο ψάχνοντας κάθε φορά.

Αυτό βοηθά στο να έχετε τα πάντα τακτοποιημένα και έτοιμα για χρήση όταν χρειάζεται.

  1. Ξεκινήστε από τα πάνω προς τα κάτω

Καθαρίστε πρώτα τα ψηλότερα σημεία (π.χ. ράφια, φωτιστικά) και κατεβείτε προς τα χαμηλότερα.

Έτσι, η σκόνη θα πέσει στο πάτωμα και θα καθαριστεί τελευταία. Και με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε τον διπλό καθαρισμό των επιφανειών.

  1. Χρησιμοποιήστε πανιά μικροϊνών

Τα πανιά μικροϊνών είναι ιδανικά για τον καθαρισμό, καθώς μαζεύουν εύκολα σκόνη και βρωμιά χωρίς να αφήνουν χνούδια ή σημάδια στις επιφάνειες.

Είναι πιο απορροφητικά από τα παραδοσιακά πανιά και δεν χαράζουν τις επιφάνειες, με αποτέλεσμα να είναι μια εξαιρετική επιλογή για γυαλιά, καθρέφτες, έπιπλα μπάνιου αλλά και για όλα τα έπιπλα του σπιτιού.

  1. Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό

Αντί να χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα οικολογικό καθαριστικό με νερό, ξύδι και λίγο υγρό πιάτων.

Αυτό το διάλυμα είναι κατάλληλο για τις περισσότερες επιφάνειες και είναι φιλικό προς το περιβάλλον και την υγεία, αποφεύγοντας τις βλαβερές ουσίες.

  1. Καθαρίστε ένα δωμάτιο κάθε φορά

Αντί να προσπαθείτε να καθαρίσετε όλα τα δωμάτια ταυτόχρονα, εστιάστε σε ένα δωμάτιο τη φορά.

Ολοκληρώστε το καθάρισμα αυτού του χώρου πριν πάτε στο επόμενο. Η καθαριότητα ολόκληρου του σπιτιού με τη μία θα είναι μια πιο κουραστική και τελικά πιο “τσαπατσούλικη” διαδικασία.

Αντίθετα, με τον καθαρισμό ενός δωματίου κάθε φορά, θα νιώθετε πιο παραγωγικοί και θα βλέπετε καλύτερα αποτελέσματα, γεγονός που θα σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε.

  1. Καθαρίστε τα φίλτρα της ηλεκτρικής σκούπας

Τα καθαρά φίλτρα βελτιώνουν την απόδοση της ηλεκτρικής σκούπας, κάνοντάς την πιο αποτελεσματική στην απορρόφηση της σκόνης και της βρωμιάς.

Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τα φίλτρα τακτικά και αντικαθιστάτε τα σακουλάκια, αν είναι γεμάτα, για να διατηρείτε τη σκούπα σε άριστη κατάσταση.

  1. Μην ξεχνάτε τα “κρυφά” σημεία

Πόμολα, διακόπτες φωτισμού, χειριστήρια τηλεόρασης και άλλες επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά και το ξεχνάμε, συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια και βρωμιά.

Καθαρίστε τα τακτικά και σχολαστικά με ένα πανί μικροϊνών και με απολυμαντικό διάλυμα.

Ο καθαρισμός του σπιτιού μπορεί να γίνει πιο εύκολος αν ακολουθήσετε κάποιες από τις παραπάνω πολύτιμες συμβουλές και οργανώσετε σωστά τον χρόνο και τα υλικά σας.

Έτσι, θα καταφέρετε να διατηρείτε πάντα το σπίτι σας πεντακάθαρο, λαμπερό και οργανωμένο, χωρίς να καταβάλλετε περιττό κόπο και χωρίς να χάνετε πολύ χρόνο.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τις συμβουλές που σας δώσαμε αυτού και σύντομα θα δείτε το καθάρισμα του σπιτιού με άλλο μάτι!

 

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα