Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία4+1 λόγοι που το περπάτημα αξίζει να το βάλεις στη ζωή σου

4+1 λόγοι που το περπάτημα αξίζει να το βάλεις στη ζωή σου

Η σκέψη των περισσότερων μετά το πρωινό ξύπνημα, δεν είναι να ετοιμαστούμε για να ασκηθούμε ή να πάμε για έναν περίπατο, ωστόσο κάνοντας συνήθεια αυτή την πρακτική, το σώμα μας, αλλά και το πνεύμα μας, θα μας ευχαριστεί και θα μας «ανταμείψει» και τώρα αλλά και στο μέλλον.

Τονώνει την ενέργεια

Ξεκινώντας την μέρα σου με έναν περίπατο, ειδικά σε έναν όμορφο εξωτερικό χώρο θα σου προσφέρει τόνωση και ενέργεια.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι 20 λεπτά περπάτημα σε εξωτερικό χώρο έχουν πιο ευεργετικά αποτελέσματα από ότι σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου.

Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι 10 λεπτά περπάτημα, προσφέρει περισσότερη ενέργεια από ότι ένα φλυτζάνι καφές, σε γυναίκες που αντιμετώπιζαν προβλήματα ύπνου.

Βελτιώνει την διάθεση

Ένας πρωινό περίπατος ή τρέξιμο βελτιώνει την διάθεση καθώς προσφέρει:

  • Αυτοπεποίθηση
  • Μειώνει το άγχος και το στρες
  • Ελαττώνει την κούραση
  • Μειώνει το ρίσκο της κατάθλιψης

Να σημειωθεί ότι για να υπάρξουν όλες αυτές οι θετικές συνέπειες στην διάθεση θα πρέπει κάποιος να περπατάει τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα για 20 με 30 λεπτά.

Συμβάλλει στην πνευματική διαύγεια

Αυτή η απλή πρωινή συνήθεια του τρεξίματος ή του περίπατου θα σου προσφέρει βελτίωση στην πνευματική διαύγεια και θα βοηθήσει στην συγκέντρωση.

Τρέξε και θα είσαι πιο δημιουργικός. Σε αυτό κατέληξαν ερευνητές, ισχυριζόμενοι ότι με το τρέξιμο-ειδικά σε ανοιχτούς χώρους- οι ιδέες ρέουν. Είναι πιο πιθανό να επιλύσει συντομότερα ένα ζήτημα κάποιος που ασκείται παρά από κάποιον που δεν το κάνει.

Αναβαθμίζει την ποιότητα του ύπνου

Σε μία έρευνα του 2017 συμμετείχαν ενήλικες μεταξύ των ηλικιών 55-65 που αντιμετώπιζαν προβλήματα ύπνου ή αντιμετώπιζαν ελαφριά μορφή αϋπνίας.

Αποδείχθηκε ότι είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου αυτοί που το πρωί είχαν επιλέξει να κάνουν κάποια μορφή άσκησης σε αντίθεση με το υπόλοιπο δείγμα που δεν ασκήθηκαν.

Κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές καθόλη την διάρκεια της ημέρας

Ξεκινώντας την ημέρα με άσκηση, λειτουργεί σαν μία τύπου «αφύπνιση» ενός τρόπου ζωής πιο υγιεινού και επιλογής φαγητών που συνάδουν με αυτή την  λογική.

Κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές καθόλη την διάρκεια της ημέρας

Ξεκινώντας την ημέρα με άσκηση, λειτουργεί σαν μία τύπου «αφύπνιση» για ένα τρόπο ζωής πιο υγιεινό και ισορροπημένη διατροφή.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα