Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΏρες αγωνίας για 24χρονη που κατέρρευσε σε παραλία – Την πρόδωσε η...

Ώρες αγωνίας για 24χρονη που κατέρρευσε σε παραλία – Την πρόδωσε η καρδιά της

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται η 24χρονη νεαρή από την Καρδίτσα, η οποία λιποθύμησε το Σάββατο το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στην παραλία του Βόλου. Πληροφορίες της «Θ» αναφέρουν ότι η κοπέλα αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και τα επόμενα 24ωρα κρίνονται κρίσιμα για την πορεία της υγείας της.

Ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Θέμις Παπαδημητρίου έκανε γνωστό το θέμα με ανάρτησή του στα social media. Όπως ανέφερε, «στις 17.00 το απόγευμα σε γνωστή πιτσαρία στην παραλία του Βόλου έτυχα σε περιστατικό ανακοπής νεαρής κοπέλας με βηματοδότη, ενώ έτρωγε με την παρέα της. Οι προσπάθειες που κάναμε σε συνεργασία με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε «σφαίρα» στο σημείο ήταν απίστευτα «χειρουργικές» κάνοντας μαλάξεις και χρήση απινιδωτή. Ακόμα και στην αίθουσα ανάνηψης του Νοσοκομείου δόθηκε μεγάλος αγώνας με ευτυχές αποτέλεσμα μετά από 20 λεπτά περίπου η κοπέλα να ανταποκριθεί. Γι’ αυτό καλοί μου φίλοι και συμπολίτες ενδιαφερθείτε να μάθετε βασικές πρώτες βοήθειες, γιατί δεν ξέρετε, πότε μπορούν να σας χρειαστούν, αλλά και αν δεν ξέρετε τουλάχιστον κάντε χώρο, ώστε να μπορούν να κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματικά τη δουλειά τους οι διασώστες.

Η ανθρώπινη ζωή είναι το μέγιστο αγαθό. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε και να σεβαστούμε πως όταν ένας συνάνθρωπός μας έχει πέσει στο έδαφος και δεν έχει τις αισθήσεις του δεν είναι αξιοθέατο». Ο ίδιος μίλησε στη «Θ» για το συμβάν, επισημαίνοντας ότι είχε κατέβει να περπατήσει στην παραλία και είδε που ήταν μαζεμένος κόσμος και σταμάτησε να δει τι συμβαίνει. Όπως ανέφερε, «είδα τον κόσμο συγκεντρωμένο γύρω της και πάνω από την κοπέλα. Πρώτη μου κίνηση ήταν να δημιουργήσω μια περίμετρο ασφαλείας. Σε λιγότερο από τρία λεπτά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν εκεί και μαζί με τη διασώστρια, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ. Επίσης, έγινε μία φορά χορήγηση απινίδωσης, χωρίς αποτέλεσμα και άμεσα η κοπέλα τοποθετήθηκε σε φορείο. Εγώ με το δίκυκλο όχημά μου άνοιξα τον δρόμο για το Νοσοκομείο, ενώ και μέσα στο ασθενοφόρο γίνονταν συνεχείς προσπάθειες ανάνηψης της νεαρής». Ο εθελοντής της ΛΕΔ μετέφερε τα λεπτά τα οποία περνούσαν μέχρι η κοπέλα να παραληφθεί στα ΤΕΠ. «Έγινε και τρίτη προσπάθεια απινίδωσης στην κοπέλα έξω από τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου» πρόσθεσε και τόνισε τη σπουδαιότητα που έχουν οι πρώτες βοήθειες. «Καθόμαστε πάνω από το κεφάλι κάποιου που είναι αναίσθητος και τον κοιτάμε ή τον βγάζουμε φωτογραφίες. Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε Α’ Βοήθειες. Η πρόληψη σώζει» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η κοπέλα νοσηλευόταν αρχικά στη στεφανιαία μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου, ωστόσο, χθες μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Θ», οι γονείς της νεαρής κοπέλας εδώ και δύο βράδια κοιμούνται στο αυτοκίνητο, καθώς ο ξενώνας φιλοξενίας ασθενών είναι κλειστός και γίνονται προσπάθειες από τη διοίκηση των «Φίλων του Νοσοκομείου», προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να βοηθηθούν οι άνθρωποι.

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα