Οι σημαίες αντιπροσωπεύουν την ταυτότητα, την ιστορία και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά ενός κράτους ή περιοχής, αλλά μερικές σημαίες ξεχωρίζουν για τον περίεργο σχεδιασμό ή τη σημασία τους.
Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες χώρες που έχουν σημαίες οι οποίες μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση. Ωστόσο, δεν υπάρχουν χώρες που να έχουν ακριβώς τις ίδιες σημαίες, καθώς κάθε σημαία έχει κάποια διακριτά χαρακτηριστικά που την κάνουν μοναδική.
Οι 5 πιο «περίεργες» σημαίες
Νεπάλ: Η σημαία του Νεπάλ είναι η μοναδική σημαία στον κόσμο που δεν είναι τετράγωνη ή ορθογώνια. Αποτελείται από δύο ενωμένα τρίγωνα.
Λίβανος: Η σημαία του Λιβάνου περιλαμβάνει έναν κέδρο στο κέντρο, σύμβολο που δεν βρίσκεται σε καμία άλλη εθνική σημαία.
Μπρουνέι: Η σημαία του Μπρουνέι έχει το εθνόσημο της χώρας στο κέντρο, σε κίτρινο φόντο, ένα διακριτικό στοιχείο που δεν βρίσκεται σε άλλες σημαίες.
Μπαχάμες: Η σημαία των νησιών Μπαχάμες έχει αναλογία σχεδόν 1:2, καθιερώθηκε το 1973, όταν άλλαξε και η επίσημη ονομασία του κράτους από Νήσοι Μπαχάμα σε Μπαχάμες.
Μαριέτα, Γεωργία, ΗΠΑ: Αν και δεν είναι εθνική σημαία, η σημαία της πόλης Μαριέτα στη Γεωργία των ΗΠΑ περιλαμβάνει μια εικόνα που απεικονίζει ένα τρένο του 1845, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο σε σημαίες.
Οι σημαίες ποθ μοιάζουν πολύ μεταξύ τους
Ινδονησία και Μονακό: Η σημαία της Ινδονησίας αποτελείται από δύο οριζόντιες λωρίδες, κόκκινη και λευκή. Η σημαία του Μονακό έχει την ίδια διάταξη και χρώματα, αλλά διαφορετικές διαστάσεις.
Ιρλανδία και Ακτή Ελεφαντοστού: Και οι δύο σημαίες έχουν τρεις κάθετες λωρίδες, αλλά με διαφορετική σειρά χρωμάτων.
Ρουμανία, Τσαντ και Ανδόρα: Οι σημαίες της Ρουμανίας και του Τσαντ έχουν τρεις κάθετες λωρίδες, μπλε, κίτρινο και κόκκινο, και είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Η σημαία της Ανδόρας έχει τα ίδια χρώματα και διάταξη, αλλά με το εθνόσημο στο κέντρο.
Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία: Και οι δύο σημαίες έχουν τον Ενωτικό Σταυρό και ένα αστέρι με επτά ακτίνες, αλλά η σημαία της Αυστραλίας έχει επιπλέον τον αστερισμό του Νότιου Σταυρού.