Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΨώνια τελευταίας στιγμής: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Ψώνια τελευταίας στιγμής: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Ανοιχτά θα παραμείνουν συγκεκριμένα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τα τελευταία ψώνια για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Αναλυτικότερα, ανοιχτές θα παραμείνουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα για τις αγορές της τελευταίας στιγμής, σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ που θα είναι κλειστά.

Ανοιχτά θα είναι επίσης, ιχθυοπωλεία για να μπορέσουν όσοι θέλουν να προμηθευτούν έστω και τελευταία στιγμή θαλασσινά που είναι απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι, οι φούρνοι που ψήνουν από νωρίς τις παραδοσιακές λαγάνες και φυσικά τα μίνι μάρκετ.

Υπενθυμίζεται οτι οι πολίτες, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, στέλνοντας τον κωδικό 2 στο sms 13033 σε απόσταση 2 χιλιομέτρων στον τόπο κατοικίας τους και με χρονικό περιθώριο δυο ωρών.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με την αποστολή SMS στο 13033 και την Καθαρά Δευτέρα ισχύει το «ψαλίδι» που έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα:

• Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.
• Οι μετακινήσεις super market, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με sms 3, πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
• Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα