Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΨήφισμα της ένωσης γονέων δήμου Νεάπολης-Συκεών για το μέλλον των κέντρων πρόληψης

Ψήφισμα της ένωσης γονέων δήμου Νεάπολης-Συκεών για το μέλλον των κέντρων πρόληψης

Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον των κέντρων πρόληψης εκφράζει μέσω ψηφίσματος που εξέδωσε η ένωση γονέων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, εν αναμονή ενός νομοσχεδίου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που προλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα για τις υπηρεσίες πρόληψης κι αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Συγκεκριμένα κάνουν λόγω για υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες τους προσφέροντας τους ατομική και οικογενειακή συμβουλευτική και ενημερωτικές συναντήσεις για ζητήματα σχετιζόμενα με την διαπαιδαγώγηση, τον γονεϊκό τους ρόλο και τις ενδοοικογενειακές κρίσεις. Παράλληλα ζητούν να συνεχιστεί η η απρόσκοπτη λειτουργεία των κέντρων πρόληψης και να υπάρξει ενίσχυση των ομάδων τους με επιστημονικό προσωπικό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αναφορικά με το προσεχές σχέδιο νόμου της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης κάνουν λόγο πως αυτό έρχεται να καταργήσει τους φορείς απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ 18 άνω, ΑΡΓΩ κ.α.. Σε αυτό το πλαίσιο τάσσονται υπέρ της ομοσπονδίας συλλόγων οικογένειας ΚΕΘΕΑ στηρίζοντας το αντίστοιχο ψήφισμα της. Καταλήγοντας ζητούν από Το υπουργείο υγείας την έναρξη από μηδενική βάση, με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους συλλόγους των οικογενειών των προγραμμάτων απεξάρτησης και τους εργαζόμενους στους φορείς και κέντρα πρόληψης, προκειμένου να υπάρξει ένας τεκμηριωμένος σχεδιασμός της εξέλιξης της θεραπείας απεξάρτησης στην χώρα. Τέλος υποστηρίζουν ότι το υπουργείο υγείας πρέπει να διασφαλίσει και να ενισχύσει των θεσμών των κέντρων πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας μέσα από την υφιστάμενη νομική τους μορφή και να προβλέψει τη σταθερή χρηματοδότηση τους.

Πηγή:https://www.facebook.com/photo/?fbid=10232189619943820&set=gm.1841098066305493&idorvanity=276202909461691

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα