Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧωρίς 24ωρη κάλυψη και με ένα ασθενοφόρο ΕΚΑΒ κινδύνεψε να μείνει η...

Χωρίς 24ωρη κάλυψη και με ένα ασθενοφόρο ΕΚΑΒ κινδύνεψε να μείνει η Κομοτηνή

Χωρίς 24ωρη κάλυψη και με ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κινδύνεψε να μείνει η Κομοτηνή. Αιτία η αδυναμία μέχρι πριν λίγο να βρεθεί στέγη για τους διασώστες, που είχαν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας να καλύψουν τις ελλείψεις.

Τελικά βρέθηκε η λύση για το ΕΚΑΒ Κομοτηνής, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης εξασφάλισε τα δύο καταλύματα, που χρειάζονταν προκειμένου οι δύο μετακινούμενοι διασώστες από Διδυμότειχο και Ορεστιάδα να έχουν πού να μείνουν. Έτσι καλύπτονται τα κενά και βάση του ΕΚΑΒ στην Κομοτηνή θα συνεχίσει να λειτουργεί σε 24ωρη διάρκεια.

Η έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους να καλύπτουν τα κενά με μετακινήσεις διασωστών από άλλες περιοχές. Για να γίνουν οι μετακινήσεις όμως χρειάζεται και η εξασφάλιση χώρων διαμονής. Ωστόσο κι αυτή η λύση είναι προσωρινή, χρειάζεται ενίσχυση του προσωπικoύ προκειμένου και οι βάρδιες να βγαίνουν, αλλά και να δίνονται οι άδεις αναπαύσεως και τα ρεπό τα οποία έχουν φτάσει τον αριθμό 700 σε εκκρεμότητα στην Κομοτηνή. Στις προσλήψεις 650 διασωστών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ περιμένουν να δουν και τη Ροδόπη στην κατανομή.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα