Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧαρδαλιάς: 99 πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα στη χώρα - Ενεργά 57 πύρινα μέτωπα

Χαρδαλιάς: 99 πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα στη χώρα – Ενεργά 57 πύρινα μέτωπα

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε για δεύτερη ημέρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Στη σημερινή ενημέρωση που διεξήχθη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής συμμετείχε και πύραρχος και μετεωρολόγος του Πυροσβεστικού Σώματος Αριστοτέλης Παπαδόπουλος.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ανέφερε πως η χώρα ζει τον μεγαλύτερο καύσωνα των τελευταίων 30 ετών, τονίζοντας πως η αυριανή ημέρα είναι ιδιαίτερης επικινδυνότητας, με τις συνθήκες να μοιάζουν με αυτές που υπήρχαν όταν ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι και η οποία οδήγησε σε εκατόμβη νεκρών.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Χαρδαλιάς, δηλώνοντας ότι “Σήμερα είναι ακόμα μία πιο δύσκολη ημέρα, με ακόμη πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, τις οποίες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε”.

Πιο συγκεκριμένα, είπε, “πως σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα