Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧαμόγελα για τον 8χρονο που νοσηλεύεται με συμπτώματα Καβασάκι

Χαμόγελα για τον 8χρονο που νοσηλεύεται με συμπτώματα Καβασάκι

Σε καλή κατάσταση είναι η υγεία του 8χρονου από την Πάτρα, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και διασωληνώθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί θα βγει την Πέμπτη από τη ΜΕΘ και θα νοσηλευτεί σε δωμάτιο στην παιδιατρική κλινική.

Στο πλευρό του είναι οι γονείς του, με τον πατέρα του, Νίκο Παπαδημητρίου, να μιλάει στο MEGA και να υποστηρίζει ότι όλα πήγαν καλά. Όνειρο του 8χρονου είναι να γίνει αστροναύτης, όπως είπε στους γιατρούς του, με τον πατέρα του να λέει ότι μόλις το άκουσαν «ξετρελάθηκαν».

«Ενθουσιάστηκε τόσο πολύ ο γιατρός μας που ακόμα και τώρα όταν μπαίνει στο δωμάτιο τι κάνει ο αστροναύτης ρωτάει». Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι οι δύσκολες μέρες πέρασαν, ωστόσο ο αγώνας συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων την εξέλιξη της υγείας του 8χρονου παιδιού, νωρίτερα την Τρίτη, ότι το αγόρι δεν υποστηρίζεται αναπνευστικά από μάσκα και η κατάσταση της υγείας του έχει σαφέστατα βελτιωθεί. «Σήμερα είναι μια πάρα πολύ όμορφη μέρα. Έχουν φύγει τα φάρμακα υποστήριξης της καρδιάς, έχει βγει και η μάσκα c- pap για την υποστήριξη της αναπνοής. Το παιδί θα παραμείνει στη ΜΕΘ για 24 με 48 ώρες ακόμα για να δούμε ότι πραγματικά είναι όλα καλά και θα βγει από τη Μονάδα νικητής» υπογραμμίζει μιλώντας στο thebest.gr o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

Όπως έχει ήδη εξηγήσει ο κ. Ηλιάδης το παιδί έχει εμφανίσει ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορωνοϊό, στον οποίο ο 8χρονος ήταν θετικός. «Το σύνδρομο μοιάζει αρκετά με το Καβασάκι. Το μιμείται αλλά είναι ‘διαφορετική οντότητα’», ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα