Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧαλκιδική: Έκοψαν το ρεύμα σε πτηνοτροφική μονάδα - Χιλιάδες νεοσσοί βρήκαν ασφυκτικό...

Χαλκιδική: Έκοψαν το ρεύμα σε πτηνοτροφική μονάδα – Χιλιάδες νεοσσοί βρήκαν ασφυκτικό θάνατο

- Advertisement -

Μέσα στις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου η ΔΕΗ μεγάλων πελατών Ανατολικής Θεσσαλονίκης έκρινε σκόπιμο να σταματήσει την παροχή ηλεκτροδότησης σε μία σημαντική πτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή της Γαλάτιστας.Αποτέλεσμα,ήταν να βρουν ασφυκτικό θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες νεοσσοί κι αφετέρου να κινδυνεύει μια επιχείρηση με δραστηριότητα 70 ετών με ολοκληρωτική καταστροφή.

Όπως καταγγέλεται από τους υπευθύνους της επιχείρησης η διακοπή ρεύματος οφείλεται σε καθυστέρηση μιας δόσης διακανονισμού, σε μία περίοδο που το κόστος της ενέργειας στις κτηνοτροφικές μονάδες έχει εκτοξευτεί σε ανυπολόγιστα ύψη.

Στην καταγγελία τους αναφέρουν τα εξής:

<<Εμείς καλούμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας να λάβει προσωπική γνώση του θέματος και να δώσει άμεσες και σαφείς εντολές στην διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να διορθωθούν αυτές οι αποφάσεις.  Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταστραφεί, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, ολοκληρωτικά το ζωϊκό κεφάλαιο μίας μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας την ώρα που η χώρα βιώνει επισιτιστική κρίση και να μείνουν άνεργοι 40 εργαζόμενοι. Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή, γιατί πρέπει να μείνει όρθιος ο παραγωγικός ιστός της Βόρειας Ελλάδας πάση θυσία>>

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα