Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονpets-seleoΦόλες και ψόφια ζώα - Βρέθηκαν πολλά δηλητηριασμένα δολώματα

Φόλες και ψόφια ζώα – Βρέθηκαν πολλά δηλητηριασμένα δολώματα

Tο 2020 έγιναν 65 έλεγχοι, βρέθηκαν 14 νεκρά ζώα και 25 δολώματα, το 2021 έγιναν 57 έλεγχοι, βρέθηκαν 16 νεκρά ζώα και 47 δολώματα, ενώ το 2022 (μέχρι το τέλος Ιουλίου) έγιναν 18 έλεγχοι και βρέθηκαν 8 νεκρά ζώα και 4 δηλητηριασμένα δολώματα

Περισσότερα από 20 δηλητηριασμένα σύκα, σκόρπισε άγνωστος δράστης σε δασική περιοχή στα Κοσκινού στη Ρόδο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ζώων.

2 νεκρά σκυλιά, μία γάτα και ένας σκατζόχοιρος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα δηλητηριασμένα σύκα εντόπισε η Τσίκα, το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί με την συνοδό του Χριστίνα Διακίδη, που έκαναν έλεγχο στην περιοχή, μετά τον εντοπισμό νεκρών ζώων από πολίτες.

Εκτός από τα δηλητηριασμένα δολώματα, η Τσίκα εντόπισε 2 νεκρά σκυλιά, μια γάτα και έναν σκαντζόχοιρο. Οι φόλες παραδόθηκαν στην Αστυνομία, ενώ από τα νεκρά σκυλιά πάρθηκαν δείγματα που υποβλήθηκαν μαζί με τη μήνυση του ιδιοκτήτη τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, η Χριστίνα Διακίδη ανέφερε ότι το 2020 έγιναν 65 έλεγχοι, βρέθηκαν 14 νεκρά ζώα και 25 δολώματα, το 2021 έγιναν 57 έλεγχοι, βρέθηκαν 16 νεκρά ζώα και 47 δολώματα, ενώ το 2022 (μέχρι το τέλος Ιουλίου) έγιναν 18 έλεγχοι και βρέθηκαν 8 νεκρά ζώα και 4 δηλητηριασμένα δολώματα.

Η φωτογραφίες είναι της Χριστίνας Διακίδη

Την ομάδα του LIFE Bonelli East Med #LIFEBonellieastMed συνόδευαν ο υπάλληλος του δασαρχείου Ρόδου Βασίλης Χίος, ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου, Σωτήρης Χατζηστρατής και η Ομοσπονδιακή Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης- Δωδεκανήσου Ελένη Μικρομανώλη.

πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα