Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦίδι σκόρπισε πανικό σε μία ολόκληρη πόλη (ΦΩΤΟ)

Φίδι σκόρπισε πανικό σε μία ολόκληρη πόλη (ΦΩΤΟ)

Αψηφώντας τους θορύβους και τις οχλήσεις της πόλης της Λάρισας, ένα μικρό φίδι, δεντρογαλιά για τους επαΐοντες, εθεάθη προχθές το μεσημέρι να κόβει «βόλτες» κοντά στο κέντρο της Λάρισας, έξω από εμπορικά καταστήματα, στο πεζοδρόμιο της οδού Ολύμπου.

Οι καταστηματάρχες που το εντόπισαν, ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει χειριστεί παρόμοια περιστατικά.

Τρεις άνδρες της Υπηρεσίας που κατέφθασαν εκεί, με περισσή ψυχραιμία και υπομονή και μετά από ημίωρη προσπάθεια, καθώς το φίδι «τρύπωσε» σε υδρορροή, το έπιασαν με το ειδικό εργαλείο και το απελευθέρωσαν με ασφάλεια σε υπαίθριο χώρο, στο φυσικό του περιβάλλον. Το πώς όμως ο απρόσκλητος επισκέπτης, ακίνδυνος κατά τα άλλα, βρέθηκε εντός του αστικού ιστού, σε πυκνοκατοικημένη και πολυσύχναστη περιοχή και δη σε χώρο όπου απουσιάζει η βλάστηση, παραμένει άγνωστο. Ωστόσο, ως γεγονός δεν είναι και ασυνήθιστο.

Τα φίδια υπήρχαν και υπάρχουν στο αστικό περιβάλλον, τα περισσότερα είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο και η παρουσία τους μάλλον σχετίζεται με την αναζήτηση τροφής. Όμως, επειδή ο κόσμος δεν είναι και εξοικειωμένος με την εικόνα των φιδιών σε κέντρα των πόλεων, μια βόλτα ενός φιδιού στα καταστήματά τους, προκαλεί μια σχετική αναστάτωση…

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα