Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦάρμακο - «συνεργό» της κεταμίνης έψαχνε η Πισπιρίγκου – Το νέο εύρημα...

Φάρμακο – «συνεργό» της κεταμίνης έψαχνε η Πισπιρίγκου – Το νέο εύρημα στην Τζωρτζίνα

Εκτός από τους «ανταγωνιστές» της κεταμίνης, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε και τα φάρμακα «συνεργούς» του δηλητηρίου. Ένα από αυτά είναι η μιδαζολάμη που λάμβανε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για μια ουσία που αναζητούσε η 33χρονη στο Ίντερνετ, δύο μέρες πριν εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο. Το συγκεκριμένο φάρμακο το αναζήτησε στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, όπως προκύπτει από την άρση του απορρήτου της. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των νοσηλευτών κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια. «Ανέβασα την Τζωρτζίνα στον θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά για την αλλαγή του φαρμάκου που συστήνουν οι καρδιολόγοι. Αυτή εξέφρασε αντιρρήσεις και μου είπε ότι ο κ.Ηλιάδης στη ΜΕΘ Πατρών είναι αυτός που ρυθμίζει τα καρδιολογικά της Τζωρτζίνας», έλεγε στην κατάθεσή της μια παιδίατρος από το Αγλαΐα Κυριακού.Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη αλλά και τα άλλα φάρμακα που λάμβανε εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας.

Η έκθεση μάλιστα μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο θανών κορίτσι δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα.Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ προχωρά σε αίτημα για τρίτο γονιδιακό τεστ.Η 33χρονη που δηλώνει εξαρχής την ύπαρξη κάποιας «κρυφής» κληρονομικής προδιάθεσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή. Σε επικοινωνία που είχαν, πριν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, ενημερώθηκε για ένα ακόμα γενετικό τεστ, το οποίο μπορεί να «δείξει» εάν υπάρχει πρόβλημα κατά τη στιγμή της σύλληψης. «Να το κάνουμε» ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Οταν όμως πληροφορήθηκε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα κοστοβόρα εξέταση -περί των 700 ευρώ –, προς στιγμήν αναθεώρησε, λόγω οικονομικής στενότητας. Ακολούθως έδωσε τη συγκατάθεση της να προχωρήσει η διαδικασία.

Το νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας
Η Ιατροδικαστική Έκθεση της Τζωρτζίνας εκτός από την κεταμίνη έχει και ένα άλλο εύρημα που ενισχύει την χορήγηση του δηλητηρίου. Σύμφωνα με το Star, η ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας έδειχνε πνευμονικό οίδημα αλλά και βλάβη στο ήπαρ. Από μόνη της αυτή η βλάβη δεν μπορούσε να ερμηνευθεί και ο καθηγητής που έκανε τον έλεγχο ζητούσε να γίνει ανάλυση των φαρμακευτικών ουσιών που λάμβανε η Τζωρτζίνα.Όταν εντόπισαν την κεταμίνη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βλάβη προήλθε από το δηλητήριο. Άρα εκτός από την τοξικολογική στην περίπτωση της Τζωρτζίνας μιλά για την κεταμίνη και η ιστολογική.Ο ιστοπαθολόγος εξέτασε σχεδόν όλα τα όργανα του παιδιού από εγκέφαλο μέχρι και επινεφρίδιο. Εκτός από το ήπαρ δε βρέθηκε άλλη βλάβη που να δικαιολογεί τα 17 αλλεπάλληλα και ανεξήγητα επεισόδια της Τζωρτζίνας από τον Απρίλιο του 2021.Η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας δεν έχει παραδοθεί και αυτό γιατί θα γίνει λεπτομερής καταγραφή των ευρημάτων τόσο στις φαρμακευτικές ουσίες όσο και στις βλάβες που προκάλεσε η κεταμίνη στα όργανα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα