Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΦάμπρικα με 2.200 "μαϊμού" rapid test - Φαρμακοποιός τα αγόραζε "μαύρα"

Φάμπρικα με 2.200 “μαϊμού” rapid test – Φαρμακοποιός τα αγόραζε “μαύρα”

Φαρμακοποιός των Δυτικών Προαστίων είχε κάνει 2.198 καταχωρήσεις rapid test πολιτών το τελευταίο δίμηνο. Ποτέ όμως δεν φαίνεται να έχει παραλάβει αυτόν τον αριθμό τεστ και να έχει τα αντίστοιχα παραστατικά αγοράς.

Σύμφωνα με στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, είτε αυτά τα τεστ έχουν καταχωρηθεί αλλά δεν έχουν γίνει, είτε έχουν γίνει αλλά με τεστ που έχει προμηθευτεί στην “μαύρη αγορά” για την αύξηση του κέρδους, που είναι και το επικρατέστερο ενδεχόμενο.

Ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός φαίνεται να παρουσίασε εκ των υστέρων ένα τιμολόγιο αγοράς συγκεκριμένου τύπου rapid test, με την φερόμενη προμηθεύτρια εταιρεία να μην έχει παραλάβει ποτέ αυτό το είδος, με τα στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και οι αστυνομικοί να εκτιμούν πως είναι παραποιημένο με αλλοιωμένα φορολογικά στοιχεία. Μιλάμε για τεστ που δεν είναι εγκεκριμένα άλλα και αμφιβόλου ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Από εγκεκριμένες προμηθεύτριες εταιρείες ενδεικτικά το κόστος μπορεί να είναι 3 ευρώ, με τους φαρμακοποιούς να το πωλούν 5-8 ευρώ, αλλά κάποιοι επιτήδειοι τα αγοράζουν στην “μαύρη αγορά” για 0,50 λεπτά ή 1 ευρώ για αύξηση του κέρδους. Πιθανότατα μιλάμε για οικονομική-φορολογική απάτη που μπορεί να ενέχει κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Πριν από τρεις ημέρες, έγινε έλεγχος σε δύο υποκαταστήματα ιδιωτικής εταιρείας παροχής ράπιντ τεστ στη Θεσσαλονίκη, τα οποία όμως δεν έφεραν την ειδική σήμανση πιστοποίησης και άρα δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις χρήσης. Ο ΕΟΦ ανακάλεσε τα συγκεκριμένα τεστ, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στη συγκεκριμένη εταιρία.

 

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα