Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΥπό σύσταση διαθρησκειακό μέτωπο κατά της θέσπισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Υπό σύσταση διαθρησκειακό μέτωπο κατά της θέσπισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Υπό σύσταση φαίνεται να είναι η δημιουργία κοινού μετώπου ανάμεσα σε Χριστιανικές Ομολογίες και θρησκείες αναφορικά με τις κυβερνητικές προθέσεις θέσπισης “γάμου” για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αφορμή για αυτό αποτελούν δημοσιεύματα και διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, ότι επίκειται σχετική νομοθετική μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Ιανουαρίου. Πρόκειται για ένα γεγονός έχει προκαλέσει τεράστια δυσφορία στην Εκκλησιαστική κοινότητα της πατρίδας μας και έχει συμβάλλει να σπάσουν τα τείχη μεταξύ Ομολογιών και θρησκειών.

Συγκεκριμένα υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με Ρωμαιοκαθολικούς, Ευαγγελιστές, Προτεστάντες, Παλαιοημερολογίτες, Εβραίους αλλά και Mουσουλμάνους, σχετικά με επικείμενες εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα. Αναλυτικότερα εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής, της Ευαγγελικής, της Προτεσταντικής, της παλαιοημερολογίτικης ομολογίας, ὁ Ραβίνος της Εβραϊκής Συναγωγής και εκπρόσωποι του Ισλάμ, βρίσκονται σέ ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, κκ. Ιερώνυμου προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους, ακόμη και προς την κατεύθυνση ενός κοινού κειμένου κατά του “γάμου” των ομοφύλων, αφού προηγηθούν οι εκδόσεις ξεχωριστών εγκυκλίων.

Από την πλευρά του ὁ Αρχιεπίσκοπος Αθηνών φαίνεται να αντιλαμβάνεται πλήρως πως αν η Εκκλησία δεν τηρήσει σε αυτό το ζήτημα σκληρή στάση, τότε θα αντιμετωπίσει υπαρξιακή κρίση στο μέλλον, την οποία θα χρεωθεί ο ίδιος. Μάλιστα η Ελληνική Κυβέρνηση βολιδοσκόπησε “προοδευτικούς” Μητροπολίτες προκειμένου να διασπάσει το μέτωπο της ιεραρχίας της Εκκλησίας. Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει ιδιαίτερη ανταπόκριση. Ακόμη και ὁ Μητροπολίτης Δημητριάδος, κατέστησε σαφές στους συνομιλητές του ότι αυτό δεν πρόκειται να συναινέσει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ για να μην υπάρξουν αμφιβολίες έκανε και δύο δημόσιες δηλώσεις εναντίον του “γάμου των ομοφύλων”.

Πηγή:estianews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα