Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΥποχρέωσαν μάνα και παιδί ΑμεΑ να κατέβουν από το πλοίο

Υποχρέωσαν μάνα και παιδί ΑμεΑ να κατέβουν από το πλοίο

Σε μια ανήκουστη καταγγελία προχώρησε μια μητέρα παιδιού με αναπηρία, η οποία κατήγγειλε ότι ενώ πήγαινε από το λιμάνι της Κέρκυρας στους Παξούς, την ανάγκασαν να κατέβει από το πλοίο στη Λευκίμμη.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το Δεκαπενταύγουστο η μητέρα μαζί με το παιδί της αποφάσισαν να πάνε μια εκδρομή με το πλοίο στους Παξούς. Έφυγαν το πρωί από το λιμάνι της Κέρκυρας και θα επέστρεφαν το απόγευμα,

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ίδια ο – κατά δήλωσή του – μηχανικός του πλοίου την «διέταξε» να αποβιβαστεί με το παιδί στο λιμάνι της Λευκίμμης. Ανέφερε πως «μας φέρθηκαν σαν να ήμασταν σκουπίδια», ενώ πρόσθεσε πως ο καπετάνιος δεν εμφανίστηκε πουθενά.

 

Όπως αποκάλυψε, η ίδια αναγκάστηκε να πληρώσει 70 ευρώ σε ταξί για να επιστρέψει πίσω στην πόλη της Κέρκυρας.

Η ναυτιλιακή εταιρεία αντικρούει τους ισχυρισμούς της μητέρας και υποστηρίζει πως το παιδί επειδή ήταν υπερκινητικό, ανάγκασε το πλήρωμα να ζητήσει από τη μητέρα να περιορίσει τις κινήσεις του για τη δική του προστασία. Μάλιστα, υποστηρίζει πως η ίδια ζητήσει να αποβιβαστεί στο ενδιάμεσο λιμάνι.

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας

Στο θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας.

«Με λύπη και θυμό ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας ενημερώθηκε από μητέρα ατόμου με αναπηρία αλλά και από τα ΜΜΕ ένα θλιβερό γεγονός, την αποβίβασή τους από πλοίο που εκτελεί τουριστικές διαδρομές και ενώ είχε προορισμό από Κέρκυρα προς Παξούς, τους αποβίβασε – εγκατέλειψε υποχρεωτικά στο Λιμάνι της Λευκίμμης…

Καταγγέλλουμε την απάνθρωπη αυτή ενέργεια των υπεύθυνων του πλοίου και μάλιστα ανήμερα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης της 15ης Αυγούστου της Παναγιάς, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, ως πράξη ντροπής και δυσφημιστική για την πολιτισμική Κέρκυρα, την διεθνώς αναγνωρισμένη φιλόξενη Κέρκυρα, ως πράξη αντικοινωνική, ρατσιστική που αντιβαίνει την κείμενη νομοθεσία.

Ως Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία συμπαραστεκόμαστε στην ηρωίδα μάνα του ατόμου με αναπηρία, που με τεράστιους αγώνες και κοινωνικές, επαγγελματικές θυσίες καταφέρνει να μεγαλώσει το παιδί της, μέσα σε αντίξοες οικονομικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές, προνοιακές συνθήκες, και ζητούμε από τους υπεύθυνους φορείς να διερευνηθεί το θλιβερό αυτό συμβάν και αν έχει συμβεί να αποδοθούν οι ανάλογες κυρώσεις στους υπεύθυνους του πλοίου».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα