Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΥπουργείο Παιδείας: Μόλις το 0,26% των σχολείων είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού

Υπουργείο Παιδείας: Μόλις το 0,26% των σχολείων είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού

Πτώση του ποσοστού τμημάτων και σχολείων σε αναστολή λόγω του κορωνοϊού δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων στις 24 Μαΐου ήταν κλειστό λόγω κορωνοϊού το 0,92% των σχολείων της χώρας, ενώ σε αναστολή βρισκόταν ποσοστό 0,98% των τμημάτων. Σήμερα, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 0,26% και 0,38% αντίστοιχα.

Τα ποσοστά αυτά τα οποία είναι μειωμένα αποδίδονται στην επέκταση των εμβολιασμών και στη συστηματική χρήση self test, που όπως λένε στο υπουργείο Παιδείας, μαζί με την ευλαβική τήρηση των μέτρων υγιεινής τη διατήρηση αποστάσεων αλλά και τον καλό καιρό που επιτρέπει τον εξαερισμό των αιθουσών βάζουν «φρένο» στην διασπορά του ιού στην σχολική κοινότητα.

«Όπλα» τα self test και η τήρηση των μέτρων

Το υπουργείο Παιδείας, με την επιστροφή των μαθητών στην δια ζώσης διδασκαλία μετά τις γιορτές του Πάσχα, στις 10 Μαΐου, έχει ως «όπλα» την τήρηση των μέτρων προστασίας με αποστάσεις, υποχρεωτική χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα, υγιεινή των χεριών, αερισμό των αιθουσών και σταθερές ομάδες μαθητών, αλλά κυρίως αυτή τη φορά έχει στα χέρια του το δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης που γίνεται υποχρεωτικά κάθε Δευτέρα από μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να απομονώνονται τυχόν κρούσματα και να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Θυμίζουμε ότι αύριο 2 Ιουνίου λήγουν τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν στις 14 Ιουνίου. Οι μαθητές της Α’, Β’ Λυκείου και όλων των τάξεων του γυμνασίου ολοκληρώνουν το φετινό σχολικό έτος την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Τα δημοτικά και νηπιαγωγεία θα παρατείνουν τη λειτουργία τους μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου όπως είχε γίνει και πέρυσι.

Το σχετικό γράφημα:

sxoleia_anastoli

 

πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Πυρκαγιά στον Αρχάγγελο Ρόδου