Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΥπουργείο αγροτικής ανάπτυξης: Αίτημα για οικονομική στήριξη και αποζημιώσεις από την στους...

Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης: Αίτημα για οικονομική στήριξη και αποζημιώσεις από την στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πανώλη των αιγοπροβάτων ζήτησε

Την λήψη μέτρων για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών ζητά με επιστολή του προς τον Επίτροπο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, κ. Γιάνους Βόιτσεσχόφκι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του η οποία κοινοποιήθηκε παράλληλα και στους 26 ομολόγους του των κρατών μελών της ΕΕ,  ο Έλληνας υπουργός επισημαίνει ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της νόσου επέβαλε όχι μόνο όλα όσα προβλέπει ο Κανονισμός 687/2020, αλλά υιοθέτησε και πρόσθετα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό και εκρίζωση της νόσου. Ειδικότερα ο κ. Τσιάρας επισημαίνει πως το ζήτημα αφορά πολλά κράτη μέλη και αποτελεί απειλή με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για όλη την ΕΕ. Επικαλούμενος την αρχή της αλληλεγγύης, τονίζει ότι: “αυτή η κοινή πρόκληση απαιτεί συντονισμένη και αποτελεσματική απάντηση. Είναι επιτακτική ανάγκη να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία και την υποστήριξη της κτηνοτροφίας, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητά της”.

Αναφορικά με την εξάλειψη των οικονομικών επιπτώσεων από την νοσο, ο Έλληνας υπουργός προτείνει: “Δεδομένων των σοβαρών οικονομικών επιπτώσεων αυτής της επιδημίας στους κτηνοτρόφους μας, πρέπει να ληφθούν μέτρα αποζημίωσης για την υποστήριξη των πληγέντων. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, έχουν ήδη υποστεί σημαντικές απώλειες λόγω άλλων κρίσεων, όπως οι σοβαρές πλημμύρες στην Ελλάδα και επιβαρύνονται περαιτέρω από τις συνεχιζόμενες κρίσεις σε όλα τα κράτη μέλη. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική η παροχή οικονομικής βοήθειας, όχι μόνο για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων με το υψηλότερο δυνατό ποσό για την απώλεια κάθε ζώου αλλά και για την αντιστάθμιση της απώλειας του εισοδήματός τους”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα