Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν το κάνουν self test

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν το κάνουν self test

Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου ξεκινά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία για νέες κατηγορίες εργαζομένων.

Λιανεμπόριο
Σούπερ μάρκετ
Καταστήματα πώλησης τροφίμων και ποτών
Εστίαση
Μεταφορές
Κομμωτήρια
Κέντρα αισθητικής
Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών
Για τους παραπάνω, η χρήση του self test είναι υποχρεωτική και σε περίπτωση που δεν το κάνουν τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα που διαμορφώνονται ως εξής:

Εάν ο εργαζόμενος προσέλθει για να εργαστεί χωρίς να έχει δηλώσει το αποτέλεσμα του self test ο εργοδότης υποχρεούται να μη αποδεχθεί την παροχή της εργασίας και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών, έως ότου ο εργαζόμενος συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις του.
Εάν ο εργοδότης δεν τηρήσει την υποχρέωση ενημέρωσης των εργαζομένων του με κάθε πρόσφορο μέσο (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό μήνυμα, ανακοίνωση κλπ.) για τα υποχρεωτικά self-test, του επιβάλλεται από το ΣΕΠΕ πρόστιμο 300 ευρώ.
Εάν σε έλεγχο του ΣΕΠΕ βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει δηλώσει αποτέλεσμα self test, του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά εργαζόμενο.
Αν βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο με θετικό self test (είτε στον πρώτο, είτε στον επαναληπτικό έλεγχο), του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ ανά εργαζόμενο.
Οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων του τεστ μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε στιγμή από τη Δευτέρα 19 μέχρι και την Κυριακή 25 Απριλίου στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα