Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗλικιωμένο ζευγάρι πέθανε αβοήθητο από θερμοπληξία και ασιτία - Τους βρήκαν μέσα...

Ηλικιωμένο ζευγάρι πέθανε αβοήθητο από θερμοπληξία και ασιτία – Τους βρήκαν μέσα στο σπίτι τους

Δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τις συνθήκες θανάτου του ηλικιωμένου ζευγαριού μέσα στο διαμέρισμά τους στην Κυψέλη

Όλα ξεκίνησαν από μία κλήση πολίτη στην Άμεση Δράση: Πολίτης κάλεσε τους αστυνομικούς του επιχειρησιακού κέντρου της ΓΑΔΑ και τους ενημέρωσε ότι ανησυχεί πως κάτι είχε συμβεί στο ζευγάρι λόγω της έντονης δυσοσμίας που αναδυόταν από το σπίτι στην Κυψέλη.

Αμέσως, οι αστυνομικοί έφτασαν το σημείο και διαπίστωσαν ότι η πόρτα είναι κλειστή και κανείς δεν απαντά. Τότε κλήθηκε κλειδαράς, ο οποίος άνοιξε την πόρτα.

Οι αστυνομικοί αντίκρυσαν το ζευγάρι νεκρό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Ο συναγερμός έληξε όταν ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια, ενώ οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν ίχνη διάρρηξης στο διαμέρισμα, ούτε κάποια αναστάτωση στους χώρους του σπιτιού που να οδηγεί στο συμπέρασμα της ληστείας.

«Έπαθε θερμοπληξία και κατέληξε»

Από την έρευνα προέκυψε ότι πίσω από το μακάβριο σκηνικό κρυβόταν μία ανθρώπινη τραγωδία. Ο 91χρονος φαίνεται πως απεβίωσε πριν από περίπου 7-8 ημέρες κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Ο κλιματισμός στο διαμέρισμα της οδού Γεωργίου Κεδρηνού δεν λειτουργούσε και πιθανότατα –τις ημέρες που ο υδράργυρος χτυπούσε κόκκινο- ο ηλικιωμένος να έπαθε θερμοπληξία και να κατέληξε.

Γι’ αυτό και βρέθηκε γυμνός στο χολ του σπιτιού, ενώ οι μώλωπες που φέρεται να είχε στο σώμα πιθανότατα προήλθαν από την πτώση του.

Όσον αφορά στο θάνατο της 90χρονης, εκτιμάται ότι προήλθε πριν από περίπου 24 ώρες, κάτι που σημαίνει για αρκετά 24ωρα ζούσε μαζί με τον νεκρό σύζυγο της χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι ούτε γι’ αυτόν, ούτε για την ίδια. Το ζευγάρι ήταν αχώριστο για χρόνια.

Όταν ο 91χρονος έφυγε από τη ζωή, η σύζυγός του ήταν αδύνατο να αυτοεξυπηρετηθεί, καθώς ο μοναδικός άνθρωπος που είχε δίπλα της και μπορούσε –με όση δύναμη του είχε απομείνει- να τη βοηθά δεν βρισκόταν πια στη ζωή.

Το αποτέλεσμα ήταν να μη μπορεί να σιτιστεί, σε μία δύσκολη περίοδο εν μέσω καλοκαιριού. Ο μόνος άνθρωπος που αναζήτησε το ηλικιωμένο ζευγάρι, ήταν ένας ανιψιός τους.

πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα