Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤο SMS που θα λάβουν όσοι έχουν προγραμματίσει εμβόλιο AstraZeneca

Το SMS που θα λάβουν όσοι έχουν προγραμματίσει εμβόλιο AstraZeneca

Με SMS αναμένεται να ενημερωθούν για τη νέα σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού όσοι πολίτες είχαν ραντεβού.

Όσοι πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, αναμένεται να ενημερωθούν σχετικά γρήγορα για τις νέες συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού μέσω του SMS, το οποίο προανήγγειλε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των συντακτών από το υπουργείο Υγείας, τη Δευτέρα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους: «Όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού AstraZeneca, θα λάβουν ενημερωτικό SMS και τη σύσταση αν θέλουν να αλλάξουν εμβόλιο. Αν κάποιος πολίτης επιθυμεί να κάνει AstraZeneca αυτό επιτρέπεται».

Η σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμού είναι οι κάτω των 60 να μην προτιμούν πλέον το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ποιες συστάσεις παραμένουν σε ισχύ

Εν τω μεταξύ σε ισχύ παραμένει η σύσταση για εμβολιασμό των άνω των 60 ετών με AstraZeneca. Η Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε τη Δευτέρα πως ισχύει και η σύσταση για συνέχιση του εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca όταν η πρώτη δόση έχει ήδη γίνει.

Αλλαγή της δεύτερης δόσης του εμβολίου γίνεται μόνο αν από την πρώτη δόση του εμβολίου έχει προκύψει θρομβοεμβολικό επεισόδιο. «Αν έχει προκύψει θρομβοπενία, θα μπορεί ο θεράπων ιατρός να κάνει αίτηση για αλλαγή δεύτερης δόσης» ανέφερε.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα