Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤο ωράριο εστίασης σήμερα - Τι ώρα κλείνουν ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες

Το ωράριο εστίασης σήμερα – Τι ώρα κλείνουν ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες

Νέα πραγματικότητα σε εστίαση και διασκέδαση φέρνουν τα νέα μέτρα. Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά και τι ισχύει για την παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Καθιστοί στα τραπέζια, χωρίς να ακούν μουσική και με το ρολόι στο χέρι θα απολαμβάνουν τον καφέ, το φαγητό και το ποτό τους όσοι επιλέξουν να πάνε από σήμερα σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες και αυτό διότι τα νέα μέτρα δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Έτσι λοιπόν όλα αυτά τα καταστήματα θα λειτουργούν μέχρι τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι και αποστάσεις στα τραπέζια έως και τις 16 Ιανουαρίου όταν και οι ειδικοί θα επανεξετάσουν την κατάσταση και θα δουν τι έχουν πετύχει τα μέτρα, αν έχει ανακοπεί η μετάδοση της Ομικρον και αν η κατάσταση θα επιτρέπει ενδεχομένως τότε μια χαλάρωση, χωρίς να είναι κανείς σε θέση από τώρα να αποκλείσει και αυστηρότερο πλαίσιο μιας και τα νέα κρούσματα αυξάνονται με …σπασμένα φρένα καταγράφοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Εξαίρεση στα παραπάνω θα γίνει μόνο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς που στα καταστήματα θα επιτραπεί να λειτουργήσουν μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα, δύο ώρες δηλαδή μετά την άλλαγή του χρόνου. Είναι αυτονόητο ότι αυτό συμβαίνει λόγω της ημέρας και της ειδικής περίστασης αν και αναμένονται ακυρώσεις καθώς πολλοί θα επιλέξουν να μην διασκεδάσουν σε ένα τέτοιο στενό πλαίσιο και να καθίσουν σπίτι. Ακόμη, πολλοί εκείνοι που μπαίνουν από μόνοι τους σε περιοριστικά μέτρα προληπτικά ενώ ακυρώσεις θα γίνουν μοιραία και από παρέες που έχουν θετικά κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχύει και απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Τα υπόλοιπα μέτρα:

– Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

– Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

 

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα