Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤο συμβόλαιο θανάτου για Βαξεβάνη απο Φουρθιώτη… ο μάρτυρας και η αντίδραση...

Το συμβόλαιο θανάτου για Βαξεβάνη απο Φουρθιώτη… ο μάρτυρας και η αντίδραση του Μένιου

Ένας μάρτυρας, φέρεται να κατέθεσε στο Τμήμα Δίωξης και Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο Οκτώβρη. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, «στις αρχές Μαρτίου του 2021, 10 με 15 μέρες πριν από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη», συνάντησε τυχαία στον Πειραιά ένα πρόσωπο το οποίο απασχολείται ως οδηγός ταξί.

Το πρόσωπο αυτό φέρεται σύμφωνα με το μάρτυρα να του είπε ότι είχε συναντηθεί με τον Φουρθιώτη έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο και «του πρότεινε (ο Φουρθιώτης) να πάει να πυροβολήσει το σπίτι του έναντι χρηματικής αμοιβής προκειμένου να πάρει πίσω την αστυνομική του προστασία».

O οδηγός ταξί είπε επίσης ότι «ο Φουρθιώτης του πρότεινε να βγάλει από τη μέση τον Βαξεβάνη και ένα ακόμη δημοσιογράφο με αλβανικό όνομα». Ο μάρτυρας κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είπε στον «ταξιτζή» να «μην κάνει τίποτα παράνομο γιατί θα μπλέξει». Κατά τον μάρτυρα ο ταξιτζής, συμφώνησε.

Δύο μέρες μετά τη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο μάρτυρας κανόνισε συνάντηση με τον δημοσιογράφο του Documento, Βαγγέλη Τριάντη. Όπως ανέφερε, με τον δημοσιογράφο και συνεργάτη του Βαξεβάνη δεν γνωρίζονταν προσωπικά αλλά από τα social media. «..Κανόνισα τη συνάντηση καθώς ήξερα πως εκείνη την περίοδο η εφημερίδα του Βαξεβάνη αρθρογραφούσε συνεχώς σχετικά με τα πεπραγμένα του Φουρθιώτη..» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή ο ίδιος επισκέφτηκε στη συνέχεια τα γραφεία του Documento και εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Βαγγέλη Τριάντη ότι ο Φουρθιώτης έψαχνε πρόσωπα του υποκόσμου να πυροβολήσουν το σπίτι του και να εκτελέσουν συμβόλαιο σε βάρος του Βαξεβάνη.

«…Ο Φουρθιώτης θα στήσει πυροβολισμούς στο σπίτι του για να λάβει εκ νέου αστυνομική προστασία και μετά θα βγάλει από τη μέση το Βαξεβάνη και έναν ακόμη δημοσιογράφο με ξένο όνομα» κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ ο μάρτυρας. Ερωτηθείς σχετικά για το τι κατάλαβε από τον «ταξιτζή» και το συμβόλαιο σε βάρος του Βαξεβάνη, ο μάρτυρας είναι κατηγορηματικός: «..Κατάλαβα πως ο (ταξιτζής) εννοούσε ότι ο Φουρθιώτης θα βάλει άτομο να σκοτώσει τον Βαξεβάνη και τον άλλο δημοσιογράφο, γι’ αυτό και κανόνισα να δω τον Τριάντη».

Μετά τα όσα έφερε στην επιφάνεια το Ντοκουμέντο ο Φουρθιώτης αντέδρασε. Με επιστολή του όχι απλά διαψεύδει τα όσα γράφτηκαν αλλά δεσμεύεται ότι θα οδηγήσει στο σκαμνί τους συκοφάντες του.

“Αναφορικά με διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στον τύπο, σχετικά με το πρόσωπο μου, δηλώνω, την αγανάκτηση μου, τόσο για το περιεχόμενο της δημοσιοποιηθείσας κατάθεσης η οποία με εμπλέκει με ποινικά κολάσιμες πράξεις για τις οποίες ούτε κατά διάνοια εμπλέκομαι, όσο και για την διαρροή στοιχείων μιας δικογραφίας η οποία σε κάθε περίπτωση ουδεμία ανάμιξη μου, αναδεικνύει. Τις απαντήσεις θα δώσει η Ελληνική Δικαιοσύνη και ο κάθε ψευδομάρτυρας θα λογοδοτήσει σε αυτήν, για τις ψευδείς καταθέσεις και τις συκοφαντίες εναντίον δημοσιογράφων! Σε κάθε περίπτωση, τα ΜΜΕ θα πρέπει να σεβαστούν το ρόλο των Δικαστικών Αρχών και να απέχουν από τέτοιου είδους πρακτικές, κατ ουσίαν υποκατάστασης αυτών! “

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα