Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤο μεσημέρι η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Το μεσημέρι η εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Σήμερα ,  στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οικονομικό πακέτο, ύψους σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Με ζητούμενο την αναβάπτιση της σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα και τη νέα γενιά, αλλά και με την παραδοχή πως οι νέοι επλήγησαν βιαίως και από την 10ετή οικονομική κρίση, αλλά και προσφάτως από την πανδημία του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παρέμβαση στο πρώτο ένσημο, όπως είπε χαρακτηριστικά, ήτοι «όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του 2022 θα λαμβάνουν για 6 μήνες προπληρωμένο χρόνο εργασίας, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη τους απασχόληση με την εν λόγω ενίσχυση να ανέρχεται σε 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης».

Σημαντική, επίσης, η πλήρης απαλλαγή όλου του ιδιωτικού τομέα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 2022, αλλά και η μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ η φορολόγηση των επιχειρήσεων μειώνεται στο 22% από το 24%. Ομοίως και η επέκταση της εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ και μη αλκοολούχα ποτά, στους κινηματογράφους, το τουριστικό πακέτο, τα γυμναστήρια και τις σχολές χορού έως τον Ιούνιο του 2022.

Σημαντικό αντίκτυπο θα έχουν τέλος μέτρα όπως η επέκταση του προγράμματος των 100.000 νέων θέσεων εργασίας με άλλες 50.000 θέσεις εργασίας, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών – δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού έως 800.000 ευρώ, η μείωση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 12% έως 20% που κυμαίνεται σήμερα στο 10% και η κατάργηση του για νέους έως 29 ετών από 1η Ιανουαρίου 2022, αλλά και ο διπλασιασμός του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για το μήνα Δεκέμβριο.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα