Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤο ανακαινισμένο πνευματικό κέντρο "Χριστιανική καταφυγή νέων" εγκαινιάζει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Το ανακαινισμένο πνευματικό κέντρο “Χριστιανική καταφυγή νέων” εγκαινιάζει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Στα εγκαίνια του πνευματικού κέντρου “Χριστιανική καταφυγή νέων” του προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου πρόκειται να προβεί την προσεχή Κυριακή 18 Φεβρουαρίου η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, καθώς ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιούνταν.

Συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους πιστούς να παραβρεθούν τελετή των εγκαινίων η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, το πρωί της προσεχούς Κυριακής 18 Φεβρουαρίου στις 11:30 στον 1ο όροφο της “Χριστιανικής καταφυγής” επί της οδού Αγίου Δημητρίου 94.

Η “Χριστιανική καταφυγή νέων” του προσκυνηματικού Ιερού Ναού του αγίου Δημητρίου πολιούχου της Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τον τότε πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και προϊστάμενο του ΙΝ του Αγίου Δημητρίου και σήμερα Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα (Καλπακίδη). Σκοπός της και όσων την διακόνησαν και διακονούν μέχρι σήμερα, είναι η παροχή πληρέστερων και αρτιότερων οργανωμένων ευκαιριών για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της Εκκλησιαστικής ζωής, κυρίως στον τομέα της νεότητας, αλλά και ευρύτερα, εμπνέοντας και προωθώντας την δημιουργική δραστηριοποίηση και συμβολή των νέων σε αυτή, καθώς και στην μυστηριακή, λατρευτική και λειτουργική ζωή και παράδοση, στην κατήχηση και σε άλλες πτυχές του Εκκλησιαστικού και Εθνικού βίου. Παράλληλα προσφέρει ευκαιρίες ενισχυτικής επιμόρφωσης και πολιτιστικής καλλιέργειας σε νέους και όχι μόνο, με επίκεντρο τον Ιερό προσκυνηματικό ναό του Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με το γραφείο νεότητας της Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, καθώς και με τις αντίστοιχες νεανικές κινήσεις των κατά τόπους ενοριών.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα