Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤουρκία - ΥΠΕΞ: Καταδίκη για την ποινή φυλάκισης στον ψευδομουφτή Ξάνθης

Τουρκία – ΥΠΕΞ: Καταδίκη για την ποινή φυλάκισης στον ψευδομουφτή Ξάνθης

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την ποινή φυλάκισης 15 μηνών που επιβλήθηκε στον ψευδομουφτή της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ με αναστολή τριών ετών, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντας για άλλη μια φορά τη μειονότητα «τουρκική».

«Αυτή η απόφαση είναι μια άλλη εκδήλωση της πίεσης δια της νομικής οδού και του πολιτικού εκφοβισμού της Ελλάδας προς τους Μουφτήδες, οι οποίοι εκλέγονται με τη βούληση της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Η Ελλάδα, η οποία έχει καταδικαστεί πολλές φορές στο παρελθόν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις ενέργειες της κατά των Μουφτήδων, στοχεύει να τους εμποδίσει στην ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών και κοινοτικών καθηκόντων τους, εκκινώντας νομικές διαδικασίες εναντίον τους με βάση αβάσιμες κατηγορίες.

Ελπίζουμε αυτή η άδικη απόφαση να διορθωθεί στα επόμενα στάδια της δικαστικής διαδικασίας. Καλούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να τερματίσει τις καταπιεστικές πρακτικές της που παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας και των εκλεγμένων Μουφτήδων.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, τα οποία είναι εγγυημένα από διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις».

 

Πηγή:Έθνος

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα