Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤι ισχύει για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση από σήμερα

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση από σήμερα

Τέλος στα μέτρα από σήμερα σε διασκέδαση, εστίαση και γήπεδα, με τους ειδικούς να ανάβουν το «πράσινο» φως για επιστροφή στην κανονικότητα.

Τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους και όσους διαθέτουν πιστοποιητικό, αφού για τους ανεμβολίαστους δεν αλλάζει, προς το παρόν τίποτα. Ο Θάνος Πλεύρης ωστόσο ανακοίνωσε ότι όλα τα μέτρα θα αρθούν μέσα στον Μάρτιο, αφήνοντας ένα ερωτηματικό για το ποιους θα αφορά η άρση.

Συγκεκριμένα για τους ανεμβολίαστους ισχύουν τα εξής μέτρα:

— Απαγορεύεται η είσοδός του στους κλειστούς χώρους σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Μπορούν να καθίσουν στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης -σε όσα μαγαζιά διαθέτουν ανοιχτό χώρο – με αρνητικό rapid test.

— Επίσης, δεν έχουν πρόσβαση σε γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, συνέδρια και γυμναστήρια.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, την εργασία τους και υπηρεσίες αισθητικής πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Ποια μέτρα ισχύουν για όλους

Υποχρεωτική παραμένει η διπλή μάσκα ή η μάσκα υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και η χρήση μάσκας σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μέτρο για τους ανοιχτούς χώρους φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα καταργηθεί και αυτό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα