Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤι θα γίνει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές -Τι είπε ο...

Τι θα γίνει με τις διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές -Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, αναφέρθηκε στην χαλάρωση των μέτρων και ερωτώμενος το αν υπάρχει το σενάριο να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές, εκτός των Σαββατοκύριακων που ισχύει αυτή τη στιγμή, έδειξε θετικός προς αυτό το σενάριο.

«Όταν επιτρέψαμε τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπαμε κάτι απλό: Από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά» είπε ο πρωθυπουργός και στο ερώτημα αν θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και καθημερινές, απάντησε: «Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να γίνουν μετακινήσεις εκτός Νομού το Πάσχα, αλλά και για το αν αναμένεται να ανοίξουν ως τότε κι άλλες δραστηριότητες όπως η εστίαση. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως είναι νωρίς ακόμη να παρθούν αποφάσεις για το Πάσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμη». Σημείωσε δε, πως «οι ειδικοί θα μας πουν τι μπορούμε να κάνουμε για το Πάσχα, ακόμα είναι πολύ νωρίς».

Οσον αφορά την εστίαση, είπε πως το άνοιγμα πάει για μετά το Πάσχα. «Η εστίαση θα ανοίξει στους εξωτερικούς χώρους και μάλλον μετά το Πάσχα. Είναι πολύ καλύτερο να είμαστε έξω από μέσα. Ο καιρός είναι σύμμαχος. Η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα όταν είναι να φας ή να πιείς» ανέφερε ο πρωθυπουργός, που ομολόγησε πως περίμενε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που τελικά φάνηκαν.

«Περιμέναμε ότι το lockdown θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν το είχαμε επιβάλει, τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. Δεν είχε αποτελεσματικότητα λόγω της μετάλλαξης, αλλά και της κούρασης του κόσμου. Στο πρώτο κύμα υπήρχε φόβος. Τώρα πολλοί θεωρούν ότι δεν τους αφορά. Ιδίως οι νέοι» σχολίασε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα