Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤι είναι η «υβριδική ανοσία» και πώς την αποκτάτε

Τι είναι η «υβριδική ανοσία» και πώς την αποκτάτε

Να εμβολιαστούν ξανά με μία δόση εμβολίου θα χρειαστούν όσοι νόσησαν μετά τον αρχικό τους εμβολιασμό, ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Τι ισχύει σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει πρώτα.

Διευκρινίσεις έδωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού και μετά νόσησαν από τον ιό.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι «η φυσική νόσηση θεωρείται σαν πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού. Αν ο συμπολίτης μας είχε κάνει το εμβόλιο και στη συνέχεια νόσησε, αυτό θεωρείται σαν αποτυχία των εμβολίων που προηγήθηκαν.»

Επομένως, και μετά τη νόσηση θα πρέπει και αυτός να κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. «Δεν είναι το ίδιο με το να νοσήσεις πρώτα και μετά να εμβολιαστείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι ισχύει σε περίπτωση που νοσήσει κάποιος πρώτα

Σε περίπτωση που νοσήσεις προτού έχεις εμβολιαστεί, τότε αποκτάς φυσική ανοσία και πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί 6 μήνες.

Η επίσημη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι να κλείσεις το ραντεβού σου για μία δόση εμβολίου, 6 μήνες μετά τη νόσησή σου.

Με αυτόν τον τρόπο αποκτάς «υβριδική ανοσία», η οποία θεωρείται ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα σχήματα προστασίας κορονοϊού.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα