Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤι αλλάζει από αύριο σε Jumbo, Zara, ΙΚΕΑ και στα εμπορικά...

Τι αλλάζει από αύριο σε Jumbo, Zara, ΙΚΕΑ και στα εμπορικά καταστήματα

Αλλαγές έρχονται από αύριο Παρασκευή 14/5 σε μικρά, αλλά και στα μεγάλα καταστήματα όπως τα Jumbo, τα Zara, τα IKEA, το Πλαίσιο, το Public, τον Κωτσόβολο.

Όπως ανακοινώθηκε καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032 όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Έτσι για την επίσκεψη στα καταστήματα δεν θα χρειάζεται κανένα ραντεβού και κανένα SMS.

Επίσης αλλάζει η χωρητικότητα των καταστημάτων. Αυτό αφορά τα μικρότερα καταστήματα, αλλά κυρίως τα μεγαλύτερα.

Ειδικότερα, το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τ.μ., χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.

Σε κάθε περίπτωση σε νέα σελίδα μπαίνει η καθημερινότητά μας από αύριο, Παρασκευή 14 Μαΐου, με την άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων να γίνεται πλέον πραγματικότητα.

Το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιορισμών ανακοίνωσε επισήμως χθες ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος. Σύμφωνα με αυτό, από την Παρασκευή το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται έως τις 00.30 αντί για τις 11 το βράδυ που ισχύει έως τώρα, καταργείται η υποχρέωση αποστολής μηνυμάτων στο 13033, ενώ επιτρέπονται εκ νέου οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Έπειτα από τα πρώτα βήματα, που ήταν η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, της εκπαίδευσης και της εστίασης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 14 Μαΐου:

-Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται πλέον στις 12.30 το βράδυ

-Καταργούνται τα γραπτά μηνύματα προς το 13033 και το 13032

-Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

-Καθώς καταργούνται τα sms για τις μετακινήσεις, το λιανεμπόριο επιστρέφει στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, δηλαδή καταργείται η μέθοδος του click-in-a shop και του click away.

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των κοινόχρηστων χώρων των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών, ορίζεται ως εξής: ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου και τα οριζόμενα στο σημείο 25 της παρ. 1Β της ΚΥΑ Β’ 1441/10.04.21.

-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα