Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιστήμηΤζανάκης: Έως τα μέσα Ιουλίου θα έχουμε μονοψήφιο ημερήσιο αριθμό θανάτων

Τζανάκης: Έως τα μέσα Ιουλίου θα έχουμε μονοψήφιο ημερήσιο αριθμό θανάτων

Την εκτίμηση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού εξελίσσονται καλά εξέφρασε  ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε ο κ. Τζανάκης, «αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει προχωρήσει αρκετά ο εμβολιασμός στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες οι οποίες είναι και οι πιο ενεργές επαγγελματικά και κοινωνικά και μέσω αυτών υπήρχε η μεγαλύτερη διασπορά του ιού».

«Εκτιμώ ότι στις αρχές ή στα μέσα Ιουλίου, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων θα είναι μονοψήφιος, αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με τους ίδιους ρυθμούς», σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τη δήλωση του αξιωματούχου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Μάρκο Καβελέρι, ο οποίος την Κυριακή ανέφερε πως θα πρέπει να σταματήσει ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο καθηγητής Τζανάκης είπε:

«Αυτή είναι η προσωπική του άποψη κι όχι η θέση του ΕΜΑ και σε κάθε περίπτωση τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενεργειών».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα