Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤέταρτη δόση: Ανοίγει μέσα στη βδομάδα το emvolio.gov.gr

Τέταρτη δόση: Ανοίγει μέσα στη βδομάδα το emvolio.gov.gr

Νέες οδηγίες για τις αναμνηστικές δόσεις σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα έχουμε εντός Απριλίου, με την Ματίνα Παγώνη να δηλώνει από την πλευρά της ότι από αρχές Σεπτέμβρη θα κάνουμε όλοι τέταρτη δόση.

«Ήδη ξεκίνησε στο εξωτερικό η τέταρτη δόση. Υπάρχει η Επιτροπή Εμβολιασμών που συστήνει σε συγκεκριμένες ομάδες τέταρτη δόση, γιατί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 70%-75%, αλλά υπάρχουν και εμβολιασμένοι με δύο και τρεις δόσεις με πολλά υποκείμενα νοσήματα», επισήμανε.

Ανοίγει το emvolio.gov.gr για τους 70αρηδες
Τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ραντεβού για την τέταρτη δόση του εμβολίου ή δεύτερη αναμνηστική έχουν από την περασμένη Πέμπτη οι εμβολιασμένοι πολίτες άνω των 80 ετών στη χώρα μας. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των σχετικών ραντεβού και για τα άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω, ενώ θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία και για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

Η τέταρτη δόση γίνεται με εμβόλιο mRNA και θα πρέπει να χορηγείται σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση. Παράλληλα, τέταρτη δόση συστήνεται πλέον και σε ανοσοκατεσταλμένα παιδιά και εφήβους 12 έως 17 ετών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα