Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤέμπη – Συγγενής αγνοούμενου: Οι οικογένειες χρειάζονται πιο σοβαρή και λεπτομερή πληροφορία

Τέμπη – Συγγενής αγνοούμενου: Οι οικογένειες χρειάζονται πιο σοβαρή και λεπτομερή πληροφορία

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 57 νεκροί – Οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοούμενων συνεχίζουν να ζουν το απόλυτο μαρτύριο περιμένοντας επιβεβαίωση για την τύχη των δικών τους ανθρώπων μέσα από εξετάσεις DNA

Σε 57 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστυχημα στα Τέμπη, με τους διασώστες να ανασύρουν σήμερα ακόμη 7 απανθρακωμένες σορούς. Οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοούμενων συνεχίζουν να ζουν το απόλυτο μαρτύριο περιμένοντας επιβεβαίωση για την τύχη των δικών τους ανθρώπων μέσα από εξετάσεις DNA, την ώρα που οι αποκαλύψεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος προκαλούν οργή.

Ένας από αυτούς τους συγγενείς είναι και ο Βαγγέλης που αναζητά τον αδερφό του Βάιο, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη.

«Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα μόνο ότι ήταν στο τρένο με την κοπέλα του και το σκυλάκι του», αναφέρει ο ίδιος και εξηγεί πως
η κοπέλα του αγνοούμενου διασώθηκε με σοβαρά προβλήματα αλλά φαίνεται ότι ανταποκρίνεται. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση να μιλήσει γιατί είναι ακόμα σε καταστολη.

Ο ίδιος εξηγεί πως η οικογένεια του δεν έχει πληροφορία ακόμα για τον αδερφό του και το που βρίσκονταν και ότι προσπαθούν να βρουν σε ποιο βαγόνι ήταν και τονίζει πως οι οικογένειες χρειάζονται πιο σοβαρή και λεπτομερή πληροφορία.

Όπως αναφέρει έχουν ελάχιστες πληροφορίες και αυτές μετά από δικές τους προσπάθειες.

Ερωτηθείς σχετικά με την διαδικασία ταυτοποίησης σημειώνει πως η μητέρα τους έδωσε DNA και ακόμα δεν έχει προκύψει κάποια ταυτοποίηση.

Παράλληλα, δηλώνει πως το τελευταίο ίχνος που έχουν είναι από το status στις εφαρμογές μερικά λεπτά πριν τις 23.00, δηλαδή, λίγα λεπτά πριν την σύγκρουση. «Από τότε τα κινητά τους είναι καρφωμένα στο ίδιο λεπτό», λέει χαρακτηριστικά.

Έξω από το γενικό νοσοκομείο οι συγγενείς των επιβατών ζουν ένα δράμα. Οι αντοχές τους εξαντλούνται.

«Σε όσους έχει ζητηθεί το δείγμα DNA αφορά αποκλειστικά νεκρούς. Είναι προδικασμένο ο αδερφός μου είναι νεκρός», δηλώνει αδελφή θύματος και προσθέτει:

Ο αδερφός μου λέγεται Γιάννης Βουτσινάς ήταν στο πρώτο βαγόνι. Δεν είναι ζωντανός. Εντάξει; Πείτε μας τουλάχιστον πού καθόντουσαν οι δικοί μας άνθρωποι. Και δεν μπήκανε καν στη διαδικασία να μας πούνε την λίστα από την εταιρεία να δουλέψουν με τις τράπεζες με τους αριθμούς των θέσεων για να δώσουν μια απλή απάντηση. Και απλά τους είπα θέλετε να το κάνω εγώ τσάμπα; Μας περιμένουν με ευγένεια 4 ώρες για να παραλάβουμε τους νεκρούς μας. Ο αδερφός μου βέβαια δεν ξέρω τι θα παραλάβω. Λιωμένο κρέας στα σίδερα. Δεν ξέρω».

Η οργή ξεχειλίζει.

«Έχω χάσει τον αδερφό μου έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό. Το γνωρίζω. Πόσοι νεκροί είναι πόσοι καταγεγραμμένοι..».. “Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα γι’ αυτό. Νέα παιδιά ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών το καταλαβαίνετε αυτό; Eίχε τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν λεει τίποτα. Τίποτα!”, αναφέρει νεαρός συγγενής επιβατών που αγνοούνται μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο ίδιος συμπληρώνει:

«Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς. Κανείς τους δεν ξέρει πόσα άτομα ακριβώς ήταν μέσα στο τρένο. Δεν είπαν τίποτα. Αερολογίες. Για να καθησυχάσουν το κόσμο. Αυτό γίνεται εκεί μέσα. Τους έχω πάρει τηέεφωνο στην εταιρεία λεει ο αυτόματος τηλεφωνητής ότι είναι το ασφαλέστερο ταξίδι. Τέσσερις φορές έχουν καταγράψει το όνομά μου και κανείς δεν με έχει πάρει τηλέφωνο. Μπορεί κάποιος να έρθει να μου πει εν έτει 2023 ότι δεν θα ξαναγίνει τέτοιο δυστύχημα; Είναι δυνατόν; Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος».

Μέσα σε μία στιγμή η Αντωνία έχασε τον μόλις 5 ετών γιό της και τον σύζυγό της.

«Στο τρένο δυστυχώς ήταν ο σύζυγός μου με τον γιό μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Οι άνθρωποι μου δυστυχώς γίναν αποκαΐδια. Μπήκανε μέσα ζωντανοί και μου τους βγάλανε, εντάξει… ούτε μπορώ να τον κηδέψω. Να τον κηδέψω τον άνθρωπό μου δεν μπορώ. Να κηδέψω τι; Αποκαΐδια; Τι να κηδέψω; Βγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι και λένε στον κόσμο ένα συγγνώμη και ένα πένθος. Να το κάνουμε τι; Θα μας γυρίσουν πίσω τους ανθρώπους μας; Από αυτές τις μάνες θα γυρίσουν πίσω τα παιδιά τους; Ντροπή τους!», δήλωσε στο OPEN μητέρα θυμάτων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα