Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤέλος τα παλιά ταξί - Ποια φεύγουν από τους δρόμους

Τέλος τα παλιά ταξί – Ποια φεύγουν από τους δρόμους

- Advertisement -

Δε θα δοθεί παράταση ζωής στα παλιά ταξί.

Την ώρα που η Ε.Ε. έχει ρίξει στο τραπέζι των αποφάσεων προτάσεις όπως η αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα παλιά οχήματα, η Ελλάδα για πρώτη φορά δε «χαϊδεύει» τους κατόχους ταξί.

Για πρώτη φορά λοιπόν, ελληνική κυβέρνηση, δε δίνει παράταση στα όρια ηλικίας των παλαιών ταξί, παρά τις πιέσεις αλλά και την προεκλογική περίοδο. Θα δοθεί μόνο μία λογική παράταση κυκλοφορίας των Ταξί, που συμπληρώνουν το όριο ηλικίας απόσυρσης των 21ος ετών, ενώ έχουν προχωρήσει στην αντικατάσταση του οχήματος τους και περιμένουν το νέο.

Πιο αναλυτικά

Οι ιδιοκτήτες ή οδηγοί των παλαιών οχημάτων ταξί θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους και να επιδεικνύουν σε κάθε έλεγχο το Δελτίο Παραγγελίας ή άλλο σχετικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς οχήματος που θα αντικαταστήσει το προς απόσυρση όχημα το οποίο φέρει ημερομηνία έως και την 30ή Απριλίου 2024 και σχετικό τραπεζικό αποδεικτικό καταβολής ίσης τουλάχιστον με το 20% της αξίας του νέου αυτού οχήματος με ημερομηνία έως και την 30ή Απριλίου 2024.

Οι ιδιοκτήτες των παλαιών ταξί θεμελιώνουν από την 1η Μαΐου έως 31η Ιουλίου 2024 δικαίωμα συνταξιοδότησης, το οποίο αποδεικνύεται εφόσον ζητηθεί με την επίδειξη αίτησης συνταξιοδότησης ή άλλου σχετικού δημόσιου
Σημειώστε πως η Κυβέρνηση έχει δώσει ένα ιδιαίτερα δυνατό κίνητρο, με έως 28.500 ευρώ επιδότησης για την αντικατάσταση του παλιού ταξί και την αγορά ηλεκτρικού.

Ωστόσο, οι κάτοχοι ταξί έχουν γυρίσει την πλάτη τους -προφανώς προσβλέποντας στη συνήθη προεκλογική παράταση των παλαιών οχημάτων τους

Είναι χαρακτηριστικό πως η Υφυπουργός Μεταφορών κα Αλεξοπούλου εξέφρασε απογοήτευση για την περιορισμένη αποδοχή του προγράμματος «Πράσινα Ταξί», καθώς οι αιτήσεις δεν ξεπερνούν τις 130, παρά τη γενναία επιδότηση. Μέχρι στιγμής, μόλις 23 αιτούντες έχουν λάβει την επιδότηση, ενώ αναμένονται άλλοι 22 μέχρι τις ευρωεκλογές.

Οι ιδιοκτήτες ταξί εμφανίζονται απρόθυμοι να ανανεώσουν τα οχήματά τους με ηλεκτρικά, κάτι που έχει αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες, σύμφωνα με την υφυπουργό.

newsauto

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα